Kürt Soprano Pervin Chakar Diyarbakır'da Söyleşi ve Konser Verecek Kürt Soprano Pervin Chakar Diyarbakır'da Söyleşi ve Konser Verecek

Mısırlı eski eserler yüksek konseyi, Perşembe günü 4500 yıllık Büyük Gize Piramidi'nin ana girişine yakın bir noktada dokuz metre uzunluğunda gizli bir koridor keşfedildiğini ve bunun başka bulguları da beraberinde getirebileceğini açıkladı.

Antik Dünyanın Yedi Harikası'nın hala ayakta duran son piramidi olan Gize Piramidi'nin içinde gerçekleştirilen keşif, Tarama Piramitleri Projesi kapsamında, 2015'ten bu yana kızılötesi termografi, 3D simülasyonlar ve kozmik ışın görüntüleme dahil noninvazif teknolojiler kullanılarak yapıldı.

Mısır Eski Eserler Yüksek Konseyi başkanı Mostafa Waziri, koridorun, piramidin yedi metre aşağısındaki ana girişe ya da piramitte henüz keşfedilmemiş başka bir oda ya da mekanın ağırlığını hafifletmek için inşa edilmiş olabileceğini tahmin ediyor.

Gize Piramidi, Firavun Khufu veya Cheops döneminde MÖ 2560 civarında anıtsal bir mezar olarak, 146 metre yüksekliğe kurulan yapı, 1889'da Paris'te inşa edilen Eyfel Kulesi'ne kadar insanlar tarafından yapılan en yüksek yapıydı.

Waziri piramidin önünde düzenlediği basın toplantısının ardından gazetecilere verdiği demeçte, "Taramamıza devam edeceğiz...böylece koridorun altında veya sonunda ne bulabileceğimize bakacağız." dedi. (KÜLTÜR SANAT)