Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Akaryakıt Fiyatlandırması Hakkında Karar Aldı

Bu kararla birlikte akaryakıt istasyonlarında yapılan satışlarda, farklılaştırılmış olsun veya olmasın aynı tür akaryakıtlar için fiyat farkı uygulanmayacak.

Farklılaştırılmış Akaryakıtlara İlişkin Kararın Detayları

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) "8370 Sayılı Farklılaştırılmış Akaryakıtlara İlişkin Kurul Kararında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kurul Kararı", Resmi Gazete'de yayımlandı.

Merkez Bankası'ndan Yıl Sonu Dolar ve Enflasyon Öngörüsü Merkez Bankası'ndan Yıl Sonu Dolar ve Enflasyon Öngörüsü

Buna göre, artık farklılaştırılmış akaryakıtlar için fiyat farkı uygulanamayacak. Karar kapsamında, farklılaştırılmış akaryakıtlar için ayrım yapılmayacak.

Kararın Yürürlüğe Girişi

15 Mayıs 2024 tarihinde yürürlüğe girecek olan bu kararla birlikte, akaryakıt istasyonlarında aynı tür akaryakıtlarda birden fazla fiyat uygulanmayacak. Özellikle tüketici nezdinde oluşan belirsizliklerin önüne geçilmesi ve operasyonlarda kolaylık sağlanması hedefleniyor.

Akaryakıt Kalite İzleme Sistemi (AKİS) ve Depo Akaryakıt Kalite İzleme Sistemi (DAKİS) ile de akaryakıt kalitesinin izlemesi aralıksız olarak sürdürülmektedir. Ayrıca, akaryakıt özelliklerini iyileştirmeye yönelik katkı maddelerinin kullanımı için EPDK'nın bilgilendirilmesi ve izin alınması gibi mevzuatta belirtilen yükümlülüklerde de herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Artıgerçek