Hakkari'de Toplum Yararına Çalışma Programı Kapsamında Yapılacak İşe Alımlarının Kurası Yarın Çekilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart seçimleri öncesi Hakkari'ye ziyaret gerçekleştirmiş ve burada Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında 2 bin kişilik alım yapacaklarını duyurmuştu. Bu kapsamda Hakkari'de işe alınacakların kurası yarın çekilecek.

Hakkari Valiliği Duyurusu

Hakkari Valiliği tarafından yapılan duyuruda, il merkezinde 502, Yüksekova ilçesinde ise 398 kişi için yarın kura çekileceği belirtildi. Valilik açıklamasında, "Hakkari Valiliği ile Hakkari Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü arasındaki işbirliği ile hazırlanan Toplum Yararına Program kapsamında İlimiz merkez için 350 kişi asil üye olarak kura usulüyle, 152 kişi ise liste halinde engelli pozisyonuna tahsis olmak üzere toplam 502 asil üye için 03.05.2024 tarihinde saat 10.00’da Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezinde kura çekimi yapılacaktır" denildi.

Hakkari’de 6 kişi daha tutuklandı Hakkari’de 6 kişi daha tutuklandı

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Hakkari Valiliği ile Hakkari Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü arasındaki işbirliği ile hazırlanan Toplum Yararına Program kapsamında Yüksekova merkez için 300 kişi asil üye olarak kura usulüyle, 98 kişi ise liste halinde engelli pozisyonuna tahsis olmak üzere toplam 398 asil üye için 03.05.2024 tarihinde saat 10.00’da Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezinde kura çekimi yapılacaktır."

Öncelikli Başvuru Durumu

Açıklamada ayrıca, "98 adet engelli pozisyonunda yeteri kadar başvuru olmaması durumunda dezavantajlı kişilere öncelik verilecektir" ifadesine de yer verildi.

Bu kapsamda yapılacak işe alımların kurası ve öncelikli başvuru durumu, Hakkari'de yaşayanlar için önemli bir fırsat oluşturuyor. Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında yapılacak alımlar, işsizliğin azaltılmasına ve istihdamın artmasına katkı sağlayacak.