Jîn Art Hûner, İzmir'in Konak İlçesi’ne bağlı Basmane semtinde bulunan Aziz Vukolos Kilisesi’nde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ne dair kadın dengbêj konseri düzenledi. Konserde kadın dengbêjler Xalîde, Mewlude, Îpek, Evîn Sindî ve Eylül Nazlıer sahne alarak müzikseverlere duygu dolu anlar yaşattı. Yoğun ilginin olduğu konserde, salon dolduğu için birçok izleyici ayakta izledi.

Kürtçe 10 Kontenjanına Karşı Tepkiler: Seçmeli Değil, Anadilde Eğitim Şart Kürtçe 10 Kontenjanına Karşı Tepkiler: Seçmeli Değil, Anadilde Eğitim Şart

Konserin açılışında konuşan Jin Art Organizasyon Görevlisi Mehtap Alişan, kötü hava koşullarına rağmen salonun dolmuş olmasını mutlulukla karşıladıklarını belirtti. Ardından söz alan Dengbêj Xalîde, kadınların yok sayılmasını kabul etmediklerini, ne düşüncede ne de bedenlerinde ölene kadar buna karşı duracaklarını ifade etti. Xalîde, “Bu özel günde Jin Art’ın böylesi bir etkinlikle bizi buluşturduğu için teşekkür ediyorum. Bu gecemiz kadınların sesi ile güzel olması dileği ile” diye belirtti. (MA)