Düğünlerde halay başını bırakmayan Nezir Ayas’ın ritimleri o kadar sevildi ki, Şırnak ona artık “Michael Jackson Nezir” lakabını taktı. Öyle ki Dünyaca ünlü Kanadalı şarkıcı Justin Bieber, Ayas'ın halay görüntülerini 126 milyon takipçisi olan Instagram hesabından paylaştı.

Kendisi bir inşaat işçisi. Ancak şimdi Şırnak başta olmak üzere bölgede bir çok kentte düğünlere davet ediliyor. Michael Jackson Nezir’in halay başı olduğu düğünlerde gençler koluna girmek için yarışıyor.

Nezir Ayas, “Aslen Silopiliyim, mesleğim inşaatçılık. İşe gideceğim diyorum, arkadaşlarım, halk işe gitmeme izin vermiyor ve düğünlerine davet ediyor. Hatırlıyorum 1986 yılında çocukken komşumuzun düğünü olmuştu. O zamanlar davul ve zurna vardı. Müziği de farklıydı, ritimleri çok farklıydı. Ben düğünleri, halayı çok severdim. Bablekan oynadıklarını gördüm. Çocuktum gidip tek başıma oynadım. Onlar da kolumdan tutup beni halay başı yaptılar. Bu benim için bir merak haline geldi ve bunu sürdürdüm” diyor.

42 yaşındaki Nezir Ayas’ın videosu ilk olarak Emircan ismindeki bir TikTok kullanıcısının paylaştığı video ile viral oldu ve ardından Justin Bieber'ın da dikkatini çekti. Ayas'ın hayatı bu olaydan sonra değişmeye başladı ve halayı dünyaya tanıtan isimlerden biri oldu.

Ayas, "Dünyaca ünlü Justin Bieber benim videomu paylaştığında saat gecenin 01:00’iydi. Sofi Ömer ve beni Instagram'da paylaşmıştı. Çok sevindim. En büyük hayalim düğünler ve halaydır. Düğünlerimizi, halayımızı tüm dünyaya tanıttık. Yani Kürt düğünlerinin ve halayının ne olduğunu artık tüm dünya biliyor” diye belirtiyor.

Kürt Soprano Pervin Chakar Diyarbakır'da Söyleşi ve Konser Verecek Kürt Soprano Pervin Chakar Diyarbakır'da Söyleşi ve Konser Verecek

Michael Jackson Nezir, artık Türkiye’nin değişik kentlerinden ve yurt dışından da düğünlere halay başı olarak davet alıyor.

Silopili Dengbêj Ramazan da Ayas’ı, “Nezir halaya katıldığınd aheyecan katıyor. Düğün bir başka oluyor. Belli işte o bu ritimlerden farklı şeyler üretmiş. O yüzden ona Silopi’nin Michael Jackson’u diyorlar” diye anlatıyor.

Silopili vatandaşlar da aynı şekilde Michael Jackson Nezir’in halaylardaki canlılığını övüyor.