Hakkari Haber

10 milyon lira değerinde baz istasyonu kuruldu

Türk Telekom Merkeze Bağlı Işık köyünde 10 milyon lira değerinde baz istasyonu kurdu. Baz istasyonun devreye girmesi ile 15 köy ve 15 mezra internete kavuşacak.

Abone Ol

‘Sadece merkeze değil herkese’ hizmet anlayışıyla Türkiye’deki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Türk Telekom, Hakkari'de 15 köy ile bu köyleere bağlı 15 mezraya hizmet verecek olan baz istasyonu kurdu.

10 milyon lira değerinde baz istasyonu için merkeze bağlı Işık Köyünde açılış töreni düzenlendi. Törene Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Ak Parti İl Başkanı Avukat Zeydin Kaya, Türk Telekom Hakkari Başmüdürü Adem Çatal ile ışık köyü Muhtarı Fahri Demirer ile köy sakinleri katıldı.

Türk Telekom İl Müdürü Adem Çatal bölgede kurdukları istasyon hakkında Vali Ali Çelik'i bilgilendirdi.

Ardından baz istasyonunun açılış yapıldı.

Açılışta kısa bir açıklama yapan Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, hayırlı bir hizmet için bir araya geldiklerini söyledi.

Hakkari'nin cğrafi şartlarının zorluğuna rağmen devletin başta iletişim hizmetleri olmak üzere bir çok alanda yatırım yapmaya devam ettiğini bildiren Vali Çelik, "Vatandaşa hizmet sağlayacak başta iletişim olanaklarını geliştirecek hizmetlere devam ediyoruz. Bu kapsamda köylerde kesintisiz internet ve iletişim sağlayacak baz istasyonu Türk Telekom tarafından yapıldı. Şuanda faaliyete girdi. Yaklaşık 15'e yakın köyümüz, başta Aksu, Işık, Pınarca, Akkuş, Geçitli, Kamışlı, Cevizdibi, Kaval olmak üzere oralarda yaşanan iletişim şebeke kayıplarını ortadan kaldıracak ve sağlıklı bir iletişim, internet altyapısını geliştirecek bir baz istasyonunu hep beraber devreye almış olacağız." dedi.

Hakkari'de şebeke sorunu yaşanan köylere müjde veren Vali Çelik, "Bunun önemi hepimizin gördüğü üzere bu zor coğrafyada yaşayan vatandaşlarımızın iletişim hizmetlerinin geliştirilmesi için büyük bir katkı. Yaklaşık 10 milyonun üzerindeki bir yatırımı kısa bir sürede köylülerimize vatandaşlarımıza kısa bir sürede sunan Türk Telekom'a teşekkür ediyoruz. Buna vesile olan hem yöneticilerimize hem muhtarımıza, karakollarımıza güvenlik birimlerimize şükranlarımı ifade ediyorum. Vatandaşlarımız için de hayırlı olsun. İnşallah hızlı bir şekilde diğer şebeke sorunu yaşayan köylerimizde de altyapıyı geliştirmek için hep beraber var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Işık Köyü Muhtarı Fahri Demirel de köylerine bu hizmetin getirilmesinde emeği olan herkese teşekkür etti.