Eşinin baskısından kurtulmak için Türkiye'ye kaçan ancak daha sonra ailesi tarafından tekrar İran'a götürülen 17 yaşındaki Mona Heyderi isimli çocuğun kocası tarafından başı kesildi.

İran medyası, Huzistan eyaletinin başkenti Ahvaz'ın Kasaei Meydanı'nda yaşanan olayda katilin, kurban Mona Heyderi'nin erkek kardeşiyle birlikte şehir meydanında birçok kişinin önünde Heytderi'nin kafasını kesip ardından şehirde dolaştığını yazdı.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde adamın bir elinde eşinin kafasını diğer elinde bıçak tuttuğu görülüyor.

Katil tutuklandı

İran'da yayın yapan Rokna'da yer alan habere göre; olaydan sonra cani koca ve çocuğun kardeşi polis ekiplerince tutuklandı. Polisler, vahşice katledilen çocuğun cansız bedenini de evinde buldu.

Huzistan Eyaleti Başsavcısılığından olayla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bugün Ahvaz'da bir cinayet işlendi ve ardından katil şehrin sokaklarından birinde cani eylemini sergileyerek halkın psikolojik güvenliğini zedeledi. Polisin çabası ve gerekli adli emirlerin verilmesiyle cinayetin failleri tespit edilerek olaydan saatler sonra tutuklandı. Eyalet yargısı bu olayın sanığıyla kararlı ve hızlı bir şekilde ilgilenecektir."

Kadınlar “konuşalım” diye çağrı yaptı

Şok edici olayın ardından, sosyal medyada kadın gazeteciler ve kadın hakları aktivistleri “konuşalım” hashtagı ile kampanya oluşturdu.

Kadınlar, İran'da kadınların hedef alınmasına ve namus cinayetlerine karşı seslerinin yüzekseltilmesi çağrısında bulundu. Aktivistler ayrıca, başörtüsünün zorla dayatılması, kadınlara karşı ayrımcılık ve şiddet içeren şeriatçı politikalarla desteklenen vahşetin sonlandırılması çağrısında bulundu.

Bağımsız IranTrue.com sitesi de, şok edici olayın ardından devlet destekli medyanın kurbanı suçladığını iddia etti.

Iran True'ya göre, Devrim Muhafızları’na yakın medya organları, kurbanın eşini "kışkırtıcı fotoğraflar" paylaşmakla suçladı.

İBB Başkanı İmamoğlu: Kemal Sunal müzesi açıldı İBB Başkanı İmamoğlu: Kemal Sunal müzesi açıldı

Ahvaz’da geçen yıl mayıs ayında da eşcinsel bir birey kendi aile üyeleri tarafından başı kesilerek öldürülmüştü.