Yerel Haberler

3 ilde ev baskınları çok sayıda kişi gözaltına alındı

İzmir, İstanbul ve Şırnak’ta (Şirnex) gerçekleştirilen ev baskınlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Abone Ol

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan operasyonlar kapsamında, İzmir merkezli bir soruşturma doğrultusunda Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri Özge Doğan ve Yaren Tuncer gözaltına alındı. Gözaltı gerekçeleri henüz öğrenilemeyen iki kadın, Fatih’teki İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Aynı soruşturma çerçevesinde Meryem Yıldırım da İzmir'de gözaltına alındı.

İstanbul’da Arnavutköy ilçesindeki baskınlarda, 10 yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen Mazlum Korkmaz ile Yunus Eslan, Emrah Ekmekçi ve Erkan Özmen de gözaltına alındı. Bu kişilerin Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Arnavutköy ilçe örgütünde faaliyet gösterdikleri belirtildi. Ayrıca, farklı ilçelerde Fırat Güner, Lütfü Kaya ve Aziz Değirmenci de gözaltına alınanlar arasında yer aldı. Gözaltına alınanların İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü, avukat görüş kısıtlaması getirildiği bildirildi.

SGDF, sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaparak, "İzmir merkezli yapılan siyasi operasyon kapsamında eski eş başkanımız Yaren Tuncer ve yoldaşlarımız Özge Doğan ile Meryem Yıldırım gözaltına alındı. Faşizmin saldırılarına karşı direneceğiz, baskılar mücadelemizi durduramayacak. Gözaltılar serbest bırakılsın" mesajını paylaştı.

Ayrıca Şırnak’ın Cizre (Cizîr) ve Güçlükonak (Basa) ilçelerinde de birçok eve baskın düzenlendi. Bu baskınlar sırasında Nusret Kılınç ve Azad Açan isimli şahıslar gözaltına alındı, ancak gözaltı gerekçeleri henüz açıklanmadı.