Hakkâri kent merkezine 25 kilometre uzaklıkta bulunan Kırıkdağ köyüne bağlı 3 haneli Deraşaban mezrasında yaşayan köylüler, 30 yıla aşkın yol sorunu yaşadıklarını, Köyde yaşayan yatalak hastalarının mağdur olduğunu belirterek Hakkâri valisi ve belediye başkan vekili Ali Çelik’e yardım çağrısında bulundu.

Ambulansın mezraya çıkamadığı belirten Yatalak hastanın torunu Berivan Adıyaman, 30 yıldır ilgili kurumlara söyledikleri halde herhangi bir çalışmanın yapılmadığını söyledi.

Hakkari'deki Bahçe Cafe, Bilinçsiz Kazı Çalışmaları Nedeniyle Zor Durumunda Hakkari'deki Bahçe Cafe, Bilinçsiz Kazı Çalışmaları Nedeniyle Zor Durumunda

Adıyaman; ‘’ 30 yıla aşkın biz bu köyde ikamet etmekteyiz. Köyde 3 hane bulunmaktadır. Hanelerde genelde 65 yaş üstü akrabalarımızı aile büyüklerimiz kalıyor. Özellikle Hakkâri devlet hastanesi rutin kontrolleri ve fizik tedavisi için ambulans ile ulaştırılması gereken hastalarımız bulunmaktadır. Sitti Adiyaman isimli hastamız yani Ninemiz yaklaşık 20 gün önce ameliyat olduktan sonra toplamda 25 gün hastanede kalıp taburcu edildi. Yapılan ameliyatın ardından Sağlık ekipleri ninemizi ambulans ile ikametgâh etmiş olduğu evine ulaştırılmaya çalışırken köy yollarımızın toprak olması ve kardan temizlenmemesinden dolayı yolda kaldı. Bizim hastamız yaklaşık bir saat ambulansta öylece kaldı. Daha sonra ekipleri kendi imkânları ile aracın tekerine zincir bağlamak zorunda kaldılar. Buna rağmen zorlukla yukarıya çıkabildi. Daha önce bizim mezra’da yine kış ayında yangın çıkmıştı. İtfaiye ekipleri yoldan dolayı yukarıya çıkamadı. Vatandaşlar kendi imkânları ile yangını güçlükle söndürülmüştü. Biz mağduruz tek isteğimiz Yeni valimizden yolumuzun yapılmasını istiyoruz. Gelip halimizi görsün elimizde yatalak hasta var bakıma muhtaçtır. Hafta da bir gün sağlık ekibi tarafından evde bakım hizmeti yapılması gerekir. Hastamız mama ile besleniyor koli olarak aldığımız için araçla getirilmesi gerekir araçlarda çıkamıyor mecbur kolileri taşımak zorunda kalıyoruz. Özelikle hastamızın yatağı elektriğe bağlıdır ve kesintiler çok olduğu için hastayı kaldıramıyoruz. Köy servisleri de yoldan dolayı yukarıya çıkamıyor mecburen erzaklarımızı da büyük zorluklarla yukarıya götürüyoruz. Dedi.