Maç, TSİ 21.45’te başlayacak. Milliler, grupta oynadığı 3 maçta 2 galibiyet ve 1 beraberlik alarak 7 puanla lider konumda bulunuyor. İzlanda ise 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 4 puanla 3. sırada yer alıyor.

İki Ülke Arasındaki Tarihî Rekabet

Türkiye ve İzlanda, toplam 14 kez karşı karşıya geldi. Bu maçların 13'ü resmi, 1’i özel olmak üzere, Türkiye 3 galibiyet alırken, İzlanda 8 kez sahadan galip ayrıldı. 3 maç ise berabere sonuçlandı. Millilerin toplamda 14 golü bulunurken, kalesinde 24 gol gördüğü dikkat çekiyor. İki ülke son olarak 9 Eylül 2024 tarihinde İzmir’de karşılaştı ve A Milli Takım 3-1’lik skorla galip geldi.

Ertuğrul Doğan: "Abdülkadir Ömür'le İlgili Olayda Formayı Çıkardım" Ertuğrul Doğan: "Abdülkadir Ömür'le İlgili Olayda Formayı Çıkardım"

635. Maç

İzlanda maçı, A Milli Takım için tarihindeki 635. maç olacak. Milliler, bugüne kadar 634 müsabakada 247 galibiyet, 238 mağlubiyet ve 149 beraberlik elde etti. Türkiye, bu karşılaşmalarda toplam 865 gol kaydederken, kalesinde 906 gol gördü.

Montella’nın 17. Maçı

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, İzlanda karşılaşmasıyla birlikte millilerin başında 17. maçına çıkacak. Montella, geride kalan 16 maçta 8 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 3 beraberlik aldı.

Eksikler

Samsun’da Karadağ ile oynanan maçta sağ arka adalesinde sakatlık yaşayan Barış Alper Yılmaz ile aynı müsabakada gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Kaan Ayhan, İzlanda karşısında forma giyemeyecek.

Hakem Atamaları

İzlanda - Türkiye maçını Polonya Futbol Federasyonu’ndan Damian Sylwestrzak yönetecek. Sylwestrzak’ın yardımcılıklarını Pawel Sokolnicki ve Bartosz Kaszynski yaparken, 4. hakem ise Marcin Kochanek olacak.

A Milli Takım Aday Kadrosu

  • Kaleciler: Altay Bayındır (Manchester United), Uğurcan Çakır (Trabzonspor), Muhammed Şengezer (RAMS Başakşehir), Berke Özer (Eyüpspor)

  • Defans: Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray), Emirhan Topçu (Beşiktaş), Eren Elmalı (Trabzonspor), Ferdi Kadıoğlu (Brighton & Hove Albion), Merih Demiral (Al-Ahli), Mert Müldür, Samet Akaydin (Fenerbahçe), Zeki Çelik (Roma)

  • Orta saha: Atakan Karazor (Stuttgart), Hakan Çalhanoğlu (Inter), Okay Yokuşlu (Trabzonspor), Orkun Kökçü (Benfica)

  • Forvet: Ahmed Kutucu (Eyüpspor), Arda Güler (Real Madrid), Yunus Akgün (Galatasaray), Bertuğ Yıldırım (Getafe), İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Kenan Yıldız (Juventus), Kerem Aktürkoğlu (Benfica), Semih Kılıçsoy (Beşiktaş)

A Milli Takım, bu önemli karşılaşmada galibiyetle ayrılarak gruptaki liderliğini sürdürmeyi hedefliyor.

Kaynak: İHA