Hükümet yetkilileri 17 bin TL olan asgari ücrete zam yapmayacaklarını açıklarken yılın henüz ilk 7 ayında açlık sınırı asgari ücreti miktarını geride bıraktı. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Birleşik Metal-İş Sınıf Araştırmaları Merkezi (BİSAM) Haziran ayı açlık ve yoksulluk sınırı araştırma raporunu açıkladı. Verilere göre, 4 kişilik bir aile için açlık sınırı 19 bin TL'yi, yoksulluk sınırı ise 65 bin TL'yi geçti.
'ASGARİ ÜCRET ERİMEYE DEVAM EDİYOR'
Asgari ücretin açlık sınırı karşısında erimeye devam ettiği belirtilen raporda, açlık sınırı üzerinden hane halkı tüketim harcamaları esas alınarak yapıldığına işaret edildi. Raporda, yoksulluk sınırı 65 bin 874 TL, açlık sınırı ise 19 bin 45 TL olarak açıklandı. Bir ailenin beslenmesi için gerekli gıda harcamasının tutarının hesaplandığı raporda, yetişkin bir erkeğin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için tüketmesi gereken gıdaların aylık karşılığı 5 bin 330 TL, bir kadın için 5 bin 56 TL, 15-18 yaş bir genç için 5 bin 336 TL, 4-6 yaş arası bir çocuk için ise 3 bin 323 TL olduğu kaydedildi.
Söz konusu tutarların ailenin sadece gıda için yapması gereken zorunlu harcama tutarı olduğuna vurgu yapılan raporda, sağlık, barınma, ısınma, ulaşım ve eğitim gibi giderler ile hesaplandığında ise bir ailenin yapması gereken harcama tutarının 65 bin 874 TL olarak hesaplandığına dikkat çekildi.
Açlık sınırı 19 bin, yoksulluk sınırı 65 bin TL'ye yükseldi
DİSK'e bağlı BİSAM'ın araştırma raporuna göre, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 19 bin 44 TL'ye, yoksulluk sınırı ise 65 bin 874 TL'ye yükseldi.
Bu içeriğe tepkiniz
Yorumlar
Trend Haberler

Dünyanın en zengin Kürt iş insanları!

Hakkari'de Doğasever Engerek Yılanını Kameraya Aldı

Hakkâri İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Maaş Promosyon İhalesinde Türkiye Rekoru Kırdı!

Herkes Telefonlarını Kontrol Etsin, Bu Uygulamaları Yükleyenler Kullanamayacak

Hakkarili sürücüler müjde! O şart kalktı

Hakkari’de Sürücü Kursları: MTSK Direksiyon Sınavı Sıkı Denetim Altında

Hakkarililer PTT’den Bayram Sonrası Tek Seferlik Destek Ödemesi Yapılacak!

Hakkari’de İftar Sofrasında Birlik ve Beraberlik Vurgusu

Hakkari Barajı İçin 130 Milyon TL Yatırım: Yeni İstihdam Alanları Yaratılacak

Emekliler, dikkat! Yıllarca farkında olmadan ödediğiniz paraları geri almanız mümkün!