Hakkari Haber

AK Parti Heyeti Derecik Gümrük Kapısında

AK Parti Hakkari Teşkilatı bugün Derecik İlçesinden bulunan Umurlu Sınır kapısında incelemelerde bulundu.

Abone Ol

26 Nisan'da Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un talimatıyla Derecik ilçesine gelen Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, Umurlu Sınır Kapısında incelemelerde bulunmuş, kapının en kısa sürede işler hale getirilmesi için çalışmaları kısa zamanda bitmesi için talimatta bulunmuştu.


Türkiye'nin ardından Kürdistan Bölgesel Yönetimi 'Derecik Gümrük Kapısı' tabelasını astı.
Devam eden çalışmaları yerinden incelemek isteyen AK Parti Hakkari İl Teşkilatı bugün bölgeye hareket etti.


Bölgede incelemelerde bulunan AK Parti Hakkâri İl Başkanı Avukat Zeydin Kaya şunları paylaştı.
‘’ Milletvekili Adaylarımız, İl ve İlçe Teşkilatımızla birlikte Derecik Umurlu Sınır Kapısında incelemelerde bulunduk. Kapının önümüzdeki hafta açılması için bütün imkanları seferber eden Valimiz Sayın İdris Akbıyık ve devletimize şükranlarımı sunuyorum. Derecik Umurlu Sınır Kapısı açılması ile bölgenin ekonomisine önemli bir katkı sunacağına inanıyorum. Milletimize, memleketimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun.’’ Dedi.

Başkan Kaya’ya incelemelerden AK Parti Hakkari Milletvekili adayları Abdulmuttalip Özbek, Dr. Hikmet Yaşar, Mehmet Budak, Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı, Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, Derecik Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya, MÜSİAD Hakkari İl Başkanı Adnan Öveç,AK Parti Eski İl Başkanı Nurettin Fırat, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Kenan Beyter ve ilçe başkanları ile partililer katıldı.