EKONOMİ

AKP’den Yeni Vergi Paketi: Kredi Kartı Limiti ve Oyuncaklar da Hedefte!

AKP, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunduğu yeni kanun teklifi ile kredi kartlarından noter işlemlerine, tapu işlemlerinden oyuncaklara kadar birçok kalemde yeni vergiler getirmeyi gündeme getirdi.

Abone Ol

Teklif, CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat tarafından “Deli Dumrul Vergisi” olarak nitelendirildi.

Karabat, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, AKP'nin tutarsız politikalarının ülkeyi her geçen gün daha kötü bir duruma sürüklediğini vurguladı. "Yeni vergi olmayacak" vaadinin ardından getirilen kredi kartı limitine vergi uygulamasını eleştiren Karabat, bunun yanı sıra noter ve tapu işlemlerinin yanı sıra çocuk oyuncaklarına da yeni vergiler getirildiğini belirtti.

Yeni Vergilerin Detayları

Karabat, teklifin içeriğinde yer alan yeni vergileri şu şekilde sıraladı: "Üç tekerlekli bisikletler, skuterler, pedallı arabalar ve oyuncak bebekler için vergi getirildi." Ayrıca, katma değer vergisi (KDV) oranının da yüzde 18’den yüzde 20’ye çıkarıldığını hatırlatarak, "Bütçe gelirleri yetmediği için ek vergi koymadıklarını, kredi kartı limiti katılma payı dediklerini" ifade etti.

Bütçe Açığı ve Ekonomik Belirsizlik

Karabat, Türkiye’nin en büyük ekonomik sorunlarının başında güvensizlik ve belirsizliğin geldiğini belirterek, "AKP’nin attığı her adım, ekonomiyi daha da kırılgan hale getiriyor" dedi. 2024 yılı içinde bütçe açığının 973,6 milyar TL'ye ulaştığını ve yıl sonunda bu rakamın 2 trilyon TL civarında olmasının beklendiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın savunma sanayi fonunun bütçeye katkı sağlamayacağı yönündeki açıklamalarını eleştiren Karabat, "Bütçe zaten delik deşik" diyerek, mevcut durumun sürdürülemez olduğunu ifade etti.

Karabat, "Bu zihniyet devam ettikçe ne enflasyon tek haneye geriler, ne bütçe açığı azalır, ne de derin yoksulluk biter" diyerek, AKP'nin uygulamalarının uzun vadede ülkeye zarar vereceğini belirtti. Türkiye’nin geleceği için güvenli bir ortam sağlanması gerektiğini savunan Karabat, AKP’nin yaklaşımının büyük bir karanlığa sürüklediğini vurguladı.