POLİTİKA

AKP'li Ömer Çelik'ten İsrailli Bakana Sert Yanıt: 'Tam Bir Nazi'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'İsrail'e girme' imasına İsrail Dışişleri Bakanı Katz'dan gelen 'Saddam Hüseyin'li yanıt, AKP'nin tepkisini çekti. AKP Sözcüsü Çelik, Katz'ı Hitler'in Dışişleri Bakanı Joachim von Ribbentrop'a benzetip "Tam bir Nazi" dedi.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'de yaptığı bir konuşmada İsrail'i kast ederek "Biz nasıl Karabağ'a girdiysek, nasıl Libya'ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız. Yapmamak için hiçbir şey yok" sözlerine İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'dan gelen Saddam Hüseyin'li yanıt, AKP'nin sert tepkisi ile karşılaştı. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Katz için "tam bir Nazi", "Nazi kafalı", "çağdaş Nazi" gibi ifadeler kullandı.

'TAM BİR NAZİ OLDUĞUNU GÖSTERDİ'

Çelik, X hesabından yaptığı paylaşımda "İsrail Dışişleri Bakanı Katz, insanlık değerlerini ve barışı savunan Cumhurbaşkanımıza yönelik kullandığı ifadelerle haddini aştığı gibi tam bir Nazi olduğunu ortaya koymuştur. Cumhurbaşkanımıza dönük bu saldırılar, insanlık değerlerine, vicdanına ve haysiyetine düşman olanların saldırılarıdır" dedi.

HİTLER'İN DIŞİŞLERİ BAKANINA BENZETTİ

Katz ile Nazi Almanyası'nın dışişleri bakanı Joachim von Ribbentrop arasında benzerlik kuran Çelik, şu ifadeleri kullandı:

"İsrail Dışişleri Bakanı Katz’ın, Hitler’in Dışişleri Bakanı Ribbentrop’u örnek aldığı görülüyor. Hitler’in Dışişleri Bakanı Ribbentrop, “kasıtlı bir şekilde savaş çıkarmak, savaş suçları ve insanlığa karşı suçları planlamak ve barışa karşı suç işlemek”ten yargılanmıştı. Katz’a, Ribbentrop’un iyi bir örnek olmadığını hatırlatıyoruz; insanlığa karşı beraberce suç işlediği şebeke er ya da geç yargılanacaktır…"

'NAZİLERİN GÜNÜMÜZDEKİ TEMSİLCİSİ OLAN KATLİAM MAKİNESİNİN DİŞLİSİ'

AKP Sözcüsü, "İsrail Dışişleri Bakanı, Nazilerin günümüzdeki temsilcisi olan bir katliam makinesinin dişlisinden ibarettir" diyerek şöyle devam etti:

"İsrail’in Nazi kafalı Dışişleri Bakanının ve benzerlerinin Cumhurbaşkanımıza sürekli saldırması, Cumhurbaşkanımızın insanlık değerleri ve vicdanı adına takip ettiği siyasetten rahatsız oldukları içindir. Ne yaparlarsa yapsınlar ait oldukları hükümetin caniliğini ve soykırımcı siyasetlerini ört bas edemeyecekler.

İsmini katliamlarla, soykırımla, cinayetlerle ve Nazilerle yan yana yazdıran bu katliam makinesinin mensupları, hukuk önünde mutlaka hesap verecek.

Cumhurbaşkanımız bugünlere nice zalimlerin tehditlerini bertaraf ederek geldi, bundan sonra da insanlık ve hakikat adına takip ettiği siyasi duruşuyla, çağdaş Nazilerin tehditlerini tarihin çöplüğüne gönderecektir."

NE OLMUŞTU?

Erdoğan dün akşam Rize'de yaptığı konuşmada İsrail'in 7 Ekim 2023'te beri aralıksız süren Gazze saldırılarını eleştirerek "Biz nasıl Karabağ'a girdiysek, nasıl Libya'ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız. Yapmamak için hiçbir şey yok" demişti.

Erdoğan'ın bu sözleri İsrail basınında 'işgal tehdidi' olarak yorumlanırken İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'dan yanıt gelmişti. Katz, İsrail'e saldırı tehdidinde bulunan ve ABD'nin 2003'te Irak'ı işgali ile devrilip idam edilen Saddam Hüseyin'e atıfta bulunmuştu:. "Erdoğan, İsrail'e saldırı tehdidinde bulunarak Saddam Hüseyin'in izinden gidiyor. Orada ne olduğunu ve nasıl bittiğini hatırlamalı."

Katz'ın bu sözlerine Dışişleri Bakanlığı'ndan verilen yanıtta ise 'Netanyahu'nun sonu' vurgusu dikkat çekti. Bakanlık açıklamasında, "Soykırımcı Hitler’in sonu nasıl olduysa, soykırımcı Netanyahu’nun sonu da öyle olacak. Soykırımcı Naziler nasıl hesap verdiyse, Filistinlileri yok etmeye çalışanlar da öyle hesap verecek. İnsanlık, Filistinlilerin yanında duracak. Filistinlileri yok edemeyeceksiniz" denildi.