Almanya'da çifte vatandaşlığı ve Almanya vatandaşlığına geçmeyi kolaylaştıran yasanın 27 Haziran'da yürürlüğe girmesinin ardından vatandaşlığa geçmek için eyaletlere yapılan başvurularda büyük artış olduğu belirtildi.

Alman haber ajansı dpa'nın haberine göre, sadece başkent Berlin'de haziran ayında yaklaşık 4 bin başvuru yapılmıştı. Bu, günde ortalama 133 başvuru anlamına geliyordu. Temmuz verileri henüz açıklanmamış olsa da Berlin'e 27 Haziran-21 Temmuz döneminde 5 bini aşkın vatandaşlık başvurusunda bulunuldu. Bu ise günde yaklaşık 200 başvuru demek. 

Erdoğan ve Sisi'den Kritik Görüşme: Bölgesel İşbirliği ve Gazze İçin Ortak Adımlar Erdoğan ve Sisi'den Kritik Görüşme: Bölgesel İşbirliği ve Gazze İçin Ortak Adımlar

'İŞLEM SÜRESİ, DAHA DA UZAYABİLİR'

Almanya'da 16 eyaletin her birinde bulunan vatandaşlık yetkilileri, yapılan başvuruların işleme alınmasından sorumlu. Berlin; Bremen ve Hamburg ile birlikte Almanya'daki üç şehir eyaletinden biri. Almanya'nın güneyindeki Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanlığı'nın verilerine göre, burada Ocak-Mayıs 2024 döneminde ayda ortalama 5 binden fazla vatandaşlık başvurusu gelmişti. Bu rakam, haziran ayında 8 bin 400'e yükseldi.

Öte yandan, doğudaki Saksonya eyaleti, 2023 yılındaki işlem süresinin 3 ay ile 18 ay arasında olduğunu belirterek, talepteki artışa atıfla bu sürenin bu yıl daha da uzayabileceğini söyledi.

Kaynak: Duvar