Altın fiyatları, ABD'de beklenenden daha zayıf gelen verilerin Fed'in Eylül'de faizleri indireceği yönünde tahminleri kuvvetlendirmesinin ardından yükselişe geçti.

Fed Başkanı Powell’ın enflasyonda ilerleme kaydedildiğine yönelik açıklamaları piyasada oluşan iyimser hava ile altını destekledi.

Altının ons fiyatı dün günü 1,1 yükselişle günü 2 bin 356 dolardan tamamlamasının ardından bugün 2 bin 362 dolara kadar ulaştı.

Ons altın fiyatı şu sıralarda önceki kapanış seviyeleri olan 2 bin 355 dolar bandında hareket ediyor.

Saat 10.00 itibarıyla gram altın 2 bin 464 liradan satılırken, çeyrek altın 4 bin 29 liradan, Cumhuriyet altını ise 16 bin 69 liradan satılıyor.

ALTINDA YÖN YARINKİ VERİYE BAĞLI

Ancak yatırımcılar yarın açıklanacak ABD istihdam raporu verilerine odaklanmış durumda. Yarın açıklanacak istihdam raporu verilerinin para piyasalarındaki fiyatlamalar üzerinde etkili olması bekleniyor.

Yapı Kredi günlük bülteninde de yarın açıklanacak verinin piyasanın hareketine yön vereceği belirtilerek şunlar kaydedildi:

ÖTV Zammıyla Birlikte Akaryakıt Fiyatları Tavan Yaptı: İşte Güncel Durum ÖTV Zammıyla Birlikte Akaryakıt Fiyatları Tavan Yaptı: İşte Güncel Durum

"ABD istihdam veri seti, beklenti altı gelirse piyasalarda iyimserlik artabilir. Hatta biraz coşku yaşanabilir. Zira Powell kapıyı biraz araladı. Altın ve gümüş yukarı hareketlerini belirginleştirebilir. Veri setinin sonucu ‘güçlü’ olur ise bu durumda bir iki gündür geçerli olan ılımlı hava dağılabilir. Bu ise kar satışları olarak fiyatlamaya yansıyabilir."

Kaynak: sözcü