ÇOCUK

Amed Baro Başkanı Eren: Narin’in failleri dışarıda olabilir

Narin Güran’ın katleden faillerin dışarıda olabileceğini söyleyen Amed Baro Başkanı Nahit Eren, kesin sonuçlar için patolojik ve biyolojik raporların beklenmesi gerektiğini belirtti.

Abone Ol

Amed’in Rezan (Bağlar) ilçesine bağlı Çulî (Taşvaşantepe) Mahallesi’nde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni, köye bir buçuk kilometre mesafedeki Eğertutmaz Deresi’nde bir çuval içinde bulundu. Güran’ın cenazesi otopsi işlemleri için sabah saatlerinde Amed’te bulunan Adli Tıp Kurumu’na (ATK) götürülürdü.

ATK önünde bekleyiş sürerken burada konuşan Amed Baro Başkanı Nahit Eren, soruşturmanın sağlıklı bir şekilde ilerlemesine özen gösterdiklerini belirtti. Amed Barosu olarak soruşturma sürecinin tamamında  gizlilik ilkeleri doğrultusunda dosyayı takip ettiklerini ifade eden Eren, “Bugün sabah hepinizin bildiği ve ülkeyi sarsan haber geldi. Tabi yaklaşık 8 saattir süren bir otopsi işlemi var. Kamuoyuna yansıdığı üzere Narin bir torbada bulunduğu yerde, gömülü bir şekilde, üzerine taşlar konularak, bulunmuştu. Bütün torba, torbanın içerisindeki Narin’e ait eşyalar torbadaydı, terlikleri de torbadaydı. Bütün bunlar artık delil. Torbadaki en küçük çakıldan, topraktan bütün numuneler büyük bir titizlikle alındı. Bu yüzden ön delil toplama anlamındaki işlemler yaklaşık 3 saat sürdü. Yaklaşık 2 buçuk 3 saattir de dış otopsi dediğimiz işlemleri bitmek üzere” dedi.

‘PATOLOJİK VE BİYOLOJİK İNCELEMELER SÜRÜYOR’

Patolojik ve biyolojik incelemeler, araştırmalar, raporlar gelmediği sürece dosyaya ilişkin bir şey söylemenin mümkün olmadığının altını çizen Eren, “Şuan otopsi işlemleri için yaklaşık 13-14 uzman çalışıyor. Raporların sonuçlarını beklememiz lazım. Sabahta başsavcılıktan aldığımız bilgiyle, maalesef Narin’in bedeninin aradan geçen 19 günden kaynaklı deforme olduğunu, bu yüzden otopsi işlemleri ve cinayetin daha doğrusu ölümün sebebini tespitte bu anlamda biraz patolojik ve biyolojik araştırmaların sonucuna bağlı. Büyük ihtimalle bu konuda ilgili makamlarda bir açılma yapar. Ama dediğim gibi bugünden cinayetin ne şekilde, nasıl öldürüldüğüne dair şu anda net bir şey söylememiz mümkün değil” diye belirtti.  

‘FAİL DIŞARIDA OLABİLİR’

Güran’ı katleden faillerinin dışarıda olabileceğini söyleyen Eren, kamuoyunun hassasiyetleri dikkate alması gerektiğini ifade etti. Eren, “Gözaltı işlemleri bu otopsi işlemlerine bağlı. Elde edilen bir delille alınan karar değil. Zaten birçoğu daha önce şüpheli ya da beyan sahibi olarak daha önce alınmıştı. Çünkü şu an ortada Narin’in bedeni üzerinde somutlaşmış herhangi biri hakkında gözaltı kararı ile ilgili bir tespit yok. Raporların dönüşü beklenecek” diye konuştu.