Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hukuk Komisyonu, partiye yönelik açılan kapatma davasıyla ilgili Anayasa Mahkemesi’ne Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sunulan ek delillerle ilgili savunma yapmak için ek süre talebi kabul edildi. Anayasa Mahkemesi, talep üzerine HDP’ye bir aylık ek süre tanıdı. Talebin kabul edilmesiyle, HDP’ye savunma için 26 Kasım’a kadar süre tanındı.

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Eşsözcüsü Serhat Eren, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in yargılandığı dava dosyasında yer alan ve HDP’nin kapatma davasına delil olarak sunulan Kürtçe ses kayıtlarının çözümü için Bilirkişi Heyeti’ne gönderildiğini ve çözümün HDP’ye tebliğ edildiğini söyledi. Çözümün 5 klasör olduğunu aktaran Eren, kendilerinin de kayıtları uzmanlar aracılığıyla çözümünü yapacağını ve karşılaştırma yapacaklarını belirterek, bu nedenle verilen sürenin yetersiz olduğunu ve ek süre talebinde bulunduklarını kaydetti.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Türkiye'nin Toplumsal Krizi ve Muhalefetin İkilemi: Ekonomik Sorunlar ve İktidarın Eriyen Desteği Türkiye'nin Toplumsal Krizi ve Muhalefetin İkilemi: Ekonomik Sorunlar ve İktidarın Eriyen Desteği

Ek sürenin sona ermesinin ardından Anayasa Mahkemesi, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na mütalaanın sözlü sunması için davetiye gönderecek. Daha sonra HDP’ye sözlü savunma için davetiye gönderilecek. Bu sürecin tamamlanmasının ardından Anayasa Mahkemesi karar için tarih belirleyecek.