Ankara Etimeskut Ahi Mesut Mahalle Muhtarı Aynur Çanakçı'nın başkanlık yaptığı aralarında çeşitli dernek ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin bulunduğu 37 kişilik kadın kafilesi GAP turu kapsamında Şırnak'ın ardından Hakkari'ye geldi.

Hakkari Gazeteciler Cemiyet Başkanı Hakan Taş tarafından karşılanan kafile Hakkari Halk Merkezi bünyesindeki Kilim Atölyesini ziyaret etti.

Burada Hakkari kiliminin dokuması ve tarihçesi hakkında bilgi alan kadınlar, daha sonra İl Özel İdaresi bünyesindeki İş Geliştirme Merkezi'ne (İŞGEM) geçerek atölyeleri gezdi ve ürünler hakkında Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Ümmihan Keskin'den bilgi aldı.

Akşam saatlerinde Şemdinli ilçesine hareket eden kafile Hakkari ile özdeşleşen Gençlik Köprüsü ve Zap Suyu kenarında hatıra fotoğrafı çekti.

Hakkari Milletvekili Parlak'tan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya Valilik Soruşturması Çağrısı Hakkari Milletvekili Parlak'tan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya Valilik Soruşturması Çağrısı

Sonrasında Şemdinli ilçe merkezine geçen Ankaralı kadınlar Belediye Başkanı Tahir Saklı tarafından karşılandı.

Misafirler onuruna Şemdinli Öğretmenevinde akşam yemeği verildi.

Burada konuşan Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı, "Şemdinli Ankara'dan daha güvenlidir. Bize Türkiye'nin dört bir tarafından misafirler gelmektedir. Huzur ve güvenin sağlandığı ilçemizde balımızla, tütünümüzle, eşsiz doğa güzelliklerimizle iç ve dış turistin ilgisini çekmenin haklı gururunu yaşıyoruz" dedi.

Ankara gurubu adına açıklama yapan Etimeskut Ahi Mesut Mahalle Muhtarı Aynur Çanakçı da "Hakkari'yi merak ediyorduk, bu tur vesilesi ile görmüş olduk. Haşin dağları, zap suyu, sıcak insanıyla muhteşem bir yer. Belediye Başkanı Sayın Tahir Saklı'nın daveti ile de Şemdinli'ye geldik. Bize göstermiş oldukları ilgi ve misafirperverlik için kendisine tüm arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Hakkari'yi eksik ve yanlış bilen herkes mutlaka gelmelidir, görmelidir, sevmelidir" diye konuştu.

Aile İçi İletişim ve Toplumsal Sorunlar Derneği Genel Başkanı Zeynep Göktaş ise, Hakkari'yi çok güzel bulduğunu belirterek, "Hakkari'yi yanlış anlattılar, Tüm Türkiye'ye buradan selam söylüyorum. Hakkari iline gelsinler. Buradaki misafirperverliği görsünler. İnsanlar buraları görsünler ve önyargılı davranmasınlar. Gerçekten iki gündür biz tur gezisi yaptık çok mutlu kaldık. Çok iyi karşıladılar " dedi.