2019 yılında girdiği hakimlik-savcılık sınavında Türkiye derecesi yapmasına rağmen mülakattan elenen Öner, mart ayında yapılacak yerel seçimlerde Yüksekova Belediyesi başkan adayı oldu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nde (HEDEP) 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerde belediye başkan adaylığı için başvuru süreci devam ederken, Yüksekova Belediye başkanlığı için başvuru yapan aday adaylarından biri de Hakkari Barosu üyesi genç avukat Mehmet Öner oldu.

HEDEP’in uygun görmesi halinde Yüksekova’yı yönetmeye talip olduğunu söyleyen Avukat Öner, Yüksekova’yı yeniden ayağa kaldırmak için aday adayı oldum dedi.

Genç Avukat Öner; marketlerde, kafelerde, restoranlarda, 15 saat çalıştırılan; ancak asgari ücretin bile çok altında ücrete layık görülen Yüksekova gençlerini bu durumdan kurtarmak için aday olduğu mesajını verdi.
Öner, yaşamın her alanında şiddete, tacize maruz kalan kadınları korumak; ailede, okulda, evde, sokakta, her yerde kadınlara uygulanmaya çalışılan şiddete son verilmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

Yüksekova’yı ‘Derya-yı Çamur’ diyarı olarak tanımlayan Öner, “Yollar toz-toprak-çamur içinde, kaldırımlar delik-deşik, bir yerden bir yere ulaşmak eziyet haline dönüşmüş, kaldırımlar tozdan yumak, yollar deryay-ı çamur…”

‘Buna son vermek ve şehri yeni baştan bir düzene sokmak için adayım’ diyen Avukat Öner,
Neden belediye başkan adı olduğunu şöyle açıklıyor:
“İpek Mahallesinde, Güngörde, Yeşilderede, Cumhuriyet Mahallesinde her kış mevsimi şehri saran dumandan kurtarmak, hava kirliliğine son vermek,
Her defasında haftalarca kesilen ve bizi kendisine hasret bırakan şu elektrik sorunumuza bir çare bulmak,
Yıllar önce, şu karşımızda gördüğümüz-alabildiğine uzanan verimli topraklarımıza yeniden işlerlik kazandırmak, kendi tahılımızı üretmek, şehri refaha kavuşturmak için aday olduğunu belirtti.
Bütün bu felaketler, kayyumlardan bize kalan mirastır. Onların mirası; ölüm, yıkım, sefalet, toz ve Deryayı çamurdur…

Ancak bunların mirası, artık Yüksekova'nın mirası olmak zorunda değildir diyen ve Yüksekova’ya hizmet eden, sadece Yüksekova’ya hizmet etme amacı olan bir aday gerekiyordu. İşte ben Yüksekova’yı önceleyen ve sadece Gever’e hizmet etmek, kangrenleşmiş bu sorunlara çözüm bulmak için aday oluyorum.
Yüksekova'yı kendi çıkarlarının önüne koymayacak, tek amacı Yüksekova’ya hizmet etmek olmayan, Gever’i önceliklerinden ilk sıraya koymayacak politikacılar, bu şehri yönetmeye, bu şehre başkanlık etmeye layık değildir.

Hakkari Milletvekili Parlak'tan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya Valilik Soruşturması Çağrısı Hakkari Milletvekili Parlak'tan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya Valilik Soruşturması Çağrısı

Dün büyük bir talanın etkisinde olan şehirlerimiz bugün de yine talan ediliyor. Dün köleliğe maruz bırakılan halkımız bugün de yine zincire vurulmak isteniyor. Dün Halepçe’de, Sur’da, Cizre'de, Gever’de katledilen halkımız bugün de katlediliyor. Yıllar önce Cegerxwin’in birlikte olmaya çağırdığı Kürt halkını, Kürt liderlerini ben de bugün birlikte olmaya ve şehirlerimizi restore etmeye, kalkındırmaya, halkımızın sefaletine son vermeye, gasp edilen irademize sahip çıkmaya çağırıyorum.

Şimdi beni dinleyen ve çocuğu için hayal kuran her ebeveyne, geleceği için hayal kuran her gence, yaşam tarzına saygı duyulmasını isteyen her kadına, çünkü ben kadınların ve gençlerin adayıyım, şu sözleri söylüyorum: Sizin için aday oluyorum, sizin için savaşacağım ve sizin için kazanacağım. Sevgili kadınlar, sevgili gençler!! Ayağa kalkın!!! Birlikte bu şehri yaşanılır hale getirelim.

Birlikte, tercih ettiğimiz yaşam tarzımıza, giyim tarzımıza, saç şeklimize saygı duyan bir yönetim inşa edelim. Bu martın sonunda, Yüksekova’yı cehaletin ve sefaletin yönetiminden birlikte kurtaralım. Gasp edilen irademizi, zorla bizden alınan-çalınan belediyemizi direnişimizle geri alalım. Yüksekova’yı sanatın, eğitimin ve refahın kenti yapalım, başkenti yapalım. Teşekkür ederim”