31 Mart 2024 Yerel Seçimleri yaklaşırken, Belediye Başkan Aday Adaylığı için görevlerinden istifa eden isimlere bir yenisi eklendi.

Hakkari Belediyesinde 20 yıla yakın değişik birimlerde müdürlük ve belediye başkan yardımcılığı görevini yürüten Ayhan Tunç, AK Parti Belediye Başkanı Aday Adaylığı için istifa etti.

Parti binasında AK Parti Hakkari İl Başkanı Avukat Zeydin Kaya ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Tunç, başvuru dilekçesini başkan Kaya’ya teslim etti.

Kalabalık bir heyetle partiye geçen Tunç,"2024 yerel yönetimler seçimi Hakkari Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı başvurumuzu gönül dostlarımızla birlikte AK Parti Hakkari İl Başkanlığı’mıza giderek Başkanımız Sayın Zeydin Kaya’ya dilekçemizi sunduk. Hakkarimiz, partimiz için inşallah hayırlı uğurlu olur" dedi.

İl Başkanı Avukat Zeydin Kaya, tüm aday adaylarına başarılar dileyerek, seçim sürecinin il genelinde demokratik bir atmosferde geçmesini temenni etti.

Başkan Kaya, "İlimizin kıymetli insanı sayın Ayhan Tunç'un seven dostları ile katılması bizleri memnun etmiştir. Allah hayırlı etsin" dedi.

AYHAN TUNÇ

20 yıla yakın Hakkari belediyesinde değişik birimlerde müdürlük ve belediye başkan yardımcılığı görevlerinde bulunan tunç , ayrıca UNDP (birleşmiş milletler kalkınma programı) sekreter ya görevi yürüterek birçok sosyal sorumluluk projesinin yürütücülüğünü yapmıştır.

Hakkari İHD ve Kayıp Yakınları Metin Kıratlı için adalet talebinde bulundu Hakkari İHD ve Kayıp Yakınları Metin Kıratlı için adalet talebinde bulundu

2017 yılında kuruculuğunu ve genel sanat yönetmenliğini üslendiği reng-i Hakkari sanat topluluğuyla Türkiye’nin birçok kentinde sahne alarak Hakkari için sanat ve kültür alanında çok değerli çalışmalar yürüttü. Kültür ve sanat faliyetlerinin yanı sıra aynı zaman da sportif anlamda faaliyet yürüten tunç hali hazırda Bölgesel Amatör ligde ilimizi temsil eden Hakkari zapsporun da başkan yardımcılığı görevini yürütmektedir.