Hakkari Haber

Bakan Muş'un Kürdistan Bölgesi temasları

Ticaret Bakanı Mehmet Muş bazı temaslar gerçekleştirmek amacıyla Kürdistan Bölgesi Başkenti Erbil'de Türk ve Iraklı iş insanlarının katılımıyla gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına katıldı.

Abone Ol

Bakan Muş Bağdat ziyaretinden sonra Kürdistan Bölgesi Erbil'de, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani ile bir araya geldi.

Bir otelde düzenlen toplantıda İş hacminin arttırılması,yapılacak projeler,gümrük kapıları İçin yapılacak çalışmalar gündeme alındı.

Toplantıya Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney ve Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay,DEİK-Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı Nail Olpak,Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle,Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği Hakkari (MÜSİAD) Şubesi Başkanı Adnan Öveç,Iraklı ve Türk iş insanları katıldı.

Toplantıya Hakkari'de katılan MÜSİAD Şubesi Başkanı Adnan Öveç ziyarette iki tane sınır kapısı bulunan Hakkari'nin gümrük kapıları sorunlarını ilettiklerini söyledi.

Çok verimli bir ziyaret olduğunu belirten Başkan Öveç Ankara Erbil arasında ticari ilişkileri artırmak için görüşmeler.. Laf değil.. İcraatla olacağını ifade etti.

Öveç, görüşmelerde özelikle Derecik, Üzümlü sınır kapılarının sorunlarını ve bu sorunların çözülmesi için görüş önerilerini Bakan Muş'a aktardığını söyledi.