Hakkari’de dün sabah saatlerinde başlayan ve gece boyunca etkisini sürdüren yoğun kar yağışı afete dönüştü. Yüksek kesimlerde 1 metreyi bulan kar yağışı nedeniyle yüzlerce köy ve mezra yolu kapandı.

Hakkari İHD ve Kayıp Yakınları Daryoş Akgöl için adalet talebinde bulundu Hakkari İHD ve Kayıp Yakınları Daryoş Akgöl için adalet talebinde bulundu

Kent merkezinde ise 50 santimetreye ulaşan kar nedeniyle 15 mahalle yolu ve onlarca ara sokak kapalı durumda.

Hakkari belediyesi, İl Özel İdaresi ve Karayolları 114. Şube müdürlüğünün yetersiz kaldığı kar küreme çalışmalarına “Ölmez Madencilik” destek verdi.

Ölmez madencilik yönetim kurulu başkanı ve Ak Parti belediye bakan adayı İsmet Ölmez, maden sahasından onlarca greyder, kepçe ve kamyonlarla yola çıktı. Karayolu boyunca kar küreyerek gelen araçlar kent merkezine vardı.

Ölmez seçim bürosu açılışında: Hakkari’ye yatırım ve hizmet için görev üstlendiğini ve yetki verildiği takdirde madene ait iş makinalarını halkın hizmetine seferber edeceğini söylemişti. İlk vaadini seçilmeden yerine getirmesi halk arasında sevinç ve takdirle karşılandı.

Kent merkezine gelen iş makinaları ve personeller Özkan Ölmez’in denetiminde ilk etapta mahalle yollarını kardan temizleyecek ve daha sonra kar kütlelerini kamyonlarla şehir dışına çıkaracağı öğrenildi.