Çakırbeyli, milyonlarca insanın hayatını kaybettiği, yaralandığı ve sayısız acıların yaşandığı bu savaşın ardından, insanlığın savaş yerine barışa ve huzura olan hasretinin bugün de devam ettiğini vurguladı. "Dünyanın pek çok yerinden gelen acı haberlerle, barışa hasret günler geçirmeye devam ediyoruz. İnsanın insana ettiği kötülük, yok ediş, üstünlük savaşları, güçlünün güçsüze zulmü hiç bitmiyor," dedi.

Barışın ancak herkesin mutlu ve güvende olduğu, seslerini duyurabildiği, farklı sesleri duyabildiği, özgür, çağdaş ve laik bir toplumda sağlıklı ve eşit koşullarda yaşayabilmeleriyle mümkün olabileceğini ifade eden Çakırbeyli, sözlerini şu temenniyle noktaladı:

Hakkari'de İş İnsanından Örnek Girişim: Kendi Elektriğini Üretiyor Hakkari'de İş İnsanından Örnek Girişim: Kendi Elektriğini Üretiyor

"Dünya üzerinde akan kan ve gözyaşının son bulmasına vesile olması temennisiyle, tüm insanların 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutluyor, geleceğimiz olarak gördüğümüz çocuklarımıza kalıcı barışın hâkim olduğu daha güzel bir gelecek bırakabilmek ümidiyle, mutlu ve barış dolu günler diliyorum."