Açıklamasında, bu zamların özellikle dar gelirli vatandaşları derinden etkilediğini vurgulayan Çakırbeyli, "Hakkâri-Van arası otobüs bileti fiyatlarının bu kadar yükselmesi, ulaşımı neredeyse imkânsız hale getirmiştir," ifadelerini kullandı.

Öğrenci, işçi ve sağlık hizmeti almak için Van'a gitmek zorunda kalan hastaların da ekonomik zorluklar yaşadığını belirten Çakırbeyli, "Hakkâri gibi coğrafi koşulları zor ve ekonomik imkânları kısıtlı bir bölgede ulaşımın bu denli pahalı olması kabul edilemez," dedi.

Ulaşımın herkesin temel hakkı olduğunu hatırlatan Çakırbeyli, "Bu hakkın engellenmesi, vatandaşlarımızın yaşamını olumsuz etkilemektedir," şeklinde konuştu.

Yavuz Aydoğdu: "Eğitimde Engelleri Kaldırmaya Devam Ediyoruz" Yavuz Aydoğdu: "Eğitimde Engelleri Kaldırmaya Devam Ediyoruz"

Çakırbeyli, yetkilileri, Hakkâri-Van arasındaki ulaşım ücretlerine yapılan zammın geri alınması için göreve davet ederken, ulaşım fiyatlarının düşürülmesi ve vatandaşlara daha uygun seyahat imkânları sunulması adına acilen adım atılması gerektiğini talep etti.

Son olarak, "Vatandaşlarımızın bu mağduriyetinin giderilmesi için tüm ilgililerin harekete geçmesini bekliyoruz," diyerek sözlerini tamamladı.