• 16-09-2024
  • USD 34,00
  • EUR 37,85
  • STERLIN 44,95
  • ALTIN 2.821,90
  • BİST100 9.577
  • BTC 58.293

Başkan Şahin: Sokak röportajlarına düzen getirilecek

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, gündüz kuşağı programları için yeni kararlar aldıklarını duyurdu. Şahin, sokak röportajları için de "düzenleme" yapacaklarını söyledi.

Ekol TV'de Armağan Çağlayan'ın sunduğu Sorgusuz Sualsiz programına konuk olan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, gündüz kuşağı programları ve sokak röportajlarıyla ilgili düzenleme yapacaklarını açıkladı.

Gündüz kuşağıyla ilgili çok fazla şikayetin olduğunu belirten Şahin, "Sadece izleyiciden değil, STK’lardan, hükümet kanadından, muhalefetten, her taraftan var. Artık gündüz kuşağı dediğimiz programlarda kanunun haricinde ilke kararlarımız olacak" dedi.

'SOKAK RÖPORTAJLARINA DÜZEN GETİRİLECEK'

Sokak röportajlarına ilişkin de konuşan Şahin, yayınların tamamını denetim yetkisine sahip olduklarını belirterek şöyle devam etti:

"Devlet sanki acziyet içerisindeymiş gibi algı yaratılıyor. BTK veya Youtube üzerinden bu röportajları hep uyardık. Gördük ki, çeki düzen vermek şöyle dursun, global anlamda yayın yapan haber programlarından sonra verilmeye başlandı. Sokak röportajlarına düzen getirilecek. Normal bir röportajdaki kurallar neyse aynısını burada da uygulayacağız. Dikkat etmeleri gerekecek. İftira atmayacaklar, yanlış bilgi, doğruluğu tartışılır bilgi veremeyecekler."

'KİM SÖYLERSE SORUŞTURMA GEÇİRİR'

Şahin, İzmir’de sokak röportajında kullandığı sözleri nedeniyle tutuklanan ve geçen gün tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu için şunları söyledi:

"Benim açıklamamdan sonra harekete geçilmiş deniyor, hayır. O söylenenleri kim söylerse söylesin gözaltına alınır. Bir soruşturma geçirir. Sayın cumhurbaşkanımıza, toplumun bir kesimine hakaret var. Bunları bir ay önce de söyleseydi bununla karşılaşılırdı." 

Eren Keskin'den 'Narin Güran' açıklaması Eren Keskin'den 'Narin Güran' açıklaması
Bu içeriğe tepkiniz
Yorumlar