Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Başkanlığı'nda geçen hafta Beştepe'de yapılan 'Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Koordinasyon Kurulu' toplantısında, İş Kanunu'nun da ele alındığı öğrenildi.

Türkiye'den Emrah Özcan'ın haberine göre toplantıda; uzaktan, kısmi ve geçici süreli çalışma ile platform çalışması gibi yeni nesil esnek çalışma modellerine dair mevzuat değişikliğinin, iş insanlarının talepleri gözetilerek belirlenmesi kararı alındığı belirtildi.

Yeni OVP ile Kredi Kartı Limitleri Düzenleniyor: Gelirle Uyumu Artırılacak Yeni OVP ile Kredi Kartı Limitleri Düzenleniyor: Gelirle Uyumu Artırılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, haziran ayında Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi'nde yer alan esnek çalışma modeliyle ilgili çalışmalara başlanacağını duyurmuştu.

ÇALIŞMA SAATİ DÜŞÜYOR ALDATMACASI

Öte yandan esnek çalışma ve kısmi çalışmayı yaygınlaştırarak, iş güvencesini ortadan kaldıracak, aylık 30 gün yerine 15-20 gün sigorta yatırmayı getirecek olan düzenlemeye ilişkin çalışma, 'müjde' gibi lanse edilerek, haftalık çalışma süresinin 45-48 saatten 40 saate düşürüleceği öne sürülüyor. Haftalık resmi çalışma süresi olan bu saatlere dahi büyük oranda uyulmazken, 'çalışma süresi kısalıyor' aldatmacasıyla, yürütülen çalışmaya kamuoyu desteği sağlanmaya çalışılıyor.

Kaynak: Artı Gerçek