Faizsiz, iki yıl geri ödemesiz 150 bin TL'lik evlilik kredisinde yeni bir gelişme yaşandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu’na Osmaniye’yi de dahil ettiklerini açıkladı. Göktaş, “Gençlerimize aile kurma yolunda destek olmaya devam edeceğiz. Aile ve Gençlik Fonu’ndan ülkemizin tüm gençleri yararlansın istiyoruz. Bunun için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Göktaş, Osmaniye Valiliğini ziyaret ederek Vali Erdinç Yılmaz ile görüştü. Görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Göktaş, "Aile ve Gençlik Fonu'nun pilot uygulamasının 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen 4 il ve 2 ilçede başlatmıştık. Bu illerimizin içine Osmaniye’yi de dahil ediyoruz" dedi.

"BAŞVURU ŞARTLARINI KOLAYLAŞTIRDIK"

Bakan Göktaş, açıklamalarında şunları söyledi:

-İlk etapta Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Adıyaman ve Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinden başvuruları aldık. Yakın zamanda da doğurganlık hızının en düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak'ta da başvuru almaya başladık. 

-Bu kapsamda bugüne kadar Aile ve Gençlik Fonu'na 12 bin 519 genç çiftimiz başvurdu ve şartları yerine getiren 3 bin 963 çiftimiz krediden faydalandı. Bu rakamlar tabii ki de önümüzdeki süreçlerde artarak devam edecek.

Bakan Şimşek: "En Zorlu Süreci Geride Bıraktık, Sabır ve Zamana İhtiyacımız Var" Bakan Şimşek: "En Zorlu Süreci Geride Bıraktık, Sabır ve Zamana İhtiyacımız Var"

"OSMANİYE'DEN DE BAŞVURU ALACAĞIZ"

-Bugünkü ziyaretimiz vesilesiyle sizlerle bir müjdemizi daha paylaşmak isterim; Aile ve Gençlik Fonu kapsamında çok kıymetli bir adımı hep birlikte atıyoruz. Bu sosyal destek fonu kapsamında bugün itibarıyla Osmaniye'den de başvuruları almaya başlayacağımızı müjdelemek isterim. 

-Diğer taraftan daha fazla gencimizin bu fondan yararlanabilmesi için başvuru şartlarını da ayrıca kolaylaştırdık. Genç çiftlerimizin 2 asgari ücreti aşmama gelir kriterini, kişilerin alabilecekleri ek ödemeleri de kapsayacak şekilde 2,3 asgari ücrete çıkardık. Gençlerimize aile kurma yolunda destek olmaya devam edeceğiz. 

-Aile ve Gençlik Fonu’ndan ülkemizin tüm gençleri yararlansın istiyoruz. Bunun için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ben bu vesile ile yeni uygulamamızın tüm gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum. 

-Bakanlık olarak vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için toplumsal eşitliği ve adaleti gözeten bir anlayışla çalışıyoruz. Bu anlamda Osmaniye’nin ihtiyaçlarını uygun şekilde hizmetlerimizi daha da güçlendirmeye kararlıyız. Bunun için ne gerekiyorsa yapacak ve gerekli adımları atacağız. Vatandaşlarımızın refahı ve huzuru için tüm imkanlarımızı seferber ederek çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Kaynak: ANKA