22. Dönem TBMM Başkanı ve Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hakkari'de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. İlk olarak havayolu ile Yüksekova ilçesine gelen Arınç, ardından karayolu ile Şemdinli'ye geçti.

Şemdinli'de Nehri Köyü'ne hareket eden Arınç, burada çeşitli ziyaretlerde bulundu. Nehri Köyü'ne vardığında Arınç'ı Şemdinli Kaymakamı Yunus Emre Akpınar, Şemdinli Belediye Başkanı Fahri Şakar ve Nehri Köyü Muhtarı Azad Çiftçi karşıladı. Arınç, köyün tarihi yerlerini gezdi ve muhtar Çiftçi'den bölge hakkında bilgi aldı. Nehri'de geçirdiği zamanın ardından Şemdinli'den ayrıldı.

Arinc 860X505

Geçitli Patlamasının Failleri 14 Yıldır Bulunamadı Geçitli Patlamasının Failleri 14 Yıldır Bulunamadı

Köy muhtarı Azad Çiftçi, Bülent Arınç’ı misafir etmekten büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, “Nehri Köyü, tarihi ve kültürel değeri ile bilinen bir yer. Dünyanın dört bir yanından insanlar burayı ziyaret ediyor. Bugün de 22. Dönem TBMM Başkanımız ve Eski Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç’ı ağırladık. Köyümüz ve tarihi hakkında kendisine bilgiler sunduk. Köyümüz adına kendisine teşekkür ederiz,” dedi.

Arınç’a ziyareti sırasında AK Parti Hakkari İl Başkanı Av. Zeydin Kaya ve Merkez İlçe Başkanı Cumhur Demir de eşlik etti.

Kaynak: İHA