YAŞAM

'Burası esir kampı' diyen işçi, işten atıldı: Orada işçi hakkı, insan hakkı falan yok

Limak Holding'in Artvin Yusufeli'ndeki şantiyesinde çalışan işçi, pandemide çalışma koşullarını basına yansıttığı için işine son verildi.

Abone Ol

Limak Holding'in yürüttüğü Artvin Yusufeli’ndeki baraj inşaatında çalışan Bilal Yaloğlu şantiyede yaşanan sorunları Artı Gerçek ve Artı TV aracılığıyla kamuoyuna duyurduğu için işten atıldı.

Yaloğlu pandemi koşullarında şantiyede yaşadığı koşullara dair yaptığı açıklamada "Limak holding işçilerin hayatını yok sayıyor Coronavirüsü test sonuçları pozitif çıkan onlarca işçi, kaldıkları şantiye de adeta ölüme terk edildi.

'CORONA'DAN DEĞİL, PİSLİKTEN ÖLECEĞİZ'

Pozitif hastalar 5 kişi bir koğuşta kalıyor, yemekhanede tedbir alınmamış, paslı ranzalarda yatıp kalkıyoruz, Gitmek istiyoruz göndermiyorlar. Askeri, polisi, sağlık yetkilileri doktorlar bizimle ilgilenmiyor, bize kimse sahip çıkmıyor. Burada 30 işçinin testleri pozitif çıktı. Ayağımızda ayakkabılarımız bile yok. Bizi ayağımızda terliklerle buraya attılar. Âdeta esir kampındayız. Bize yardımcı olun, sesimizi duyurun bizi kurtarın. Burada Corona'dan değil pislikten öleceğiz" demişti.

Bilal Yaloğlu'nun bu açıklamaları sonrası gördüğü Coronavirus tedavisi geçen hafta biter bitmez işine son verildi.

'EVİNE GİT BİZ SANA HABER VERİRİZ' DEDİLER İŞTEN ATTILAR'

Bilal Yaloğlu işten atıldığını ve yaşadıklarını şu şekilde aktardı:

"Limak Holding'in Yusufeli şantiyesinde yaşadıklarımızı sizlere aktarmıştım.

Haberler yayınlandıktan bir gün sonra yetkililer her şeyi düzeltmeye başladılar ancak öğrendiğim kadar pandemi ekibi gelmiş 400 bin lira ceza kesmiş. Daha sonra benim tedavim tamamlanır tamamlanmaz bana 'Çık git memleketine Rize'ye biz seni çağıracağız' dediler. Rize'ye gittikten bir gün sonra şantiye şefi aradı 'artık gelme' dedi.

'ORADA İŞÇİ HAKKI, İNSAN HAKKI FALAN YOK'

Anladım ki işime son verdiler. Zaten isteselerdi de o esir kapına gitmezdim. Orada işçi hakkı, insan hakkı falan yok. İşçilerin çoğu zorunlu çalışıyor. Orada şirketin tek derdi işçileri köle gibi çalıştırmak ve para kazanmak, kimseyi düşündükleri yok."