Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararının Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından, Gezi Davası mahkumlarından Can Atalay'ın avukatları, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne tahliye talebiyle başvurdu.

Avukat Deniz Özen, "Can Atalay’ın cezaevinde tutulmasının hukuki bir dayanağı yoktur. Bu durum 'de facto' yani fiili bir durumdur. Anayasa Mahkemesi'ne göre, Can Atalay’ın cezaevinde tutulması yasal bir 'tutukluluk' veya 'ceza infazı' değil, alıkonulma halidir," şeklinde açıklama yaptı.

8 Yaşındaki Narin Güran’ın Ölümüyle İlgili Soruşturma: 2 Akraba Gözaltında 8 Yaşındaki Narin Güran’ın Ölümüyle İlgili Soruşturma: 2 Akraba Gözaltında

Anayasa Mahkemesi, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi kararının gerekçesini, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımladı. Kararda, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin kesin bir mahkumiyet kararı içermeyen yazısının TBMM Genel Kurulu’nda okunması ile milletvekilliğinin düşmesine neden olan fiili bir durum yaratıldığı belirtildi. "Bu fiili durum hakkında Anayasa Mahkemesi’nce karar verilmesi mümkün değildir," ifadesine yer verildi. Mahkeme, Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesinin yok hükmünde olduğunun tespiti ve Anayasa’nın 85. maddesi uyarınca iptali talebi hakkında karar verilmesine yer olmadığına hükmetti.

Kaynak: ANKA