Ukrayna’da aynı cephede tanışan ikisi erkek, ikisi kadın 4 asker evlenmeye karar verdi.

Kristina Livt,a müstakbel eşi Vlodimir ile savaş patlak verdikten sonra cephede tanışmış. Nikah töreni askeri kıyafetler içerisinde, gelinin ünüformasının üstüne giydiği renkli bir tshirt ve başına taktığı bir çelenk ile sade bir törenle gerçekleşiyor.

Çiftin dediğine göre, savaştan önce sadece 5 km uzaklıkta birbirlerinden habersiz yaşıyorlardı. Savaş çıkana kadar birbirleri ile hiç karşılaşmamışlar. Ta ki savaş onların kaderini bir cephede birleştirene kadar.

“Savaş çıkmasaydı birbirimizi tanımamız mümkün olmayacaktı” diyen Kristina, "Tanıştığımızda aynı cephedeydik. Sonra ayrı savaş cephesine düştük bu yüzden birbirimiz ile yeteri kadar zaman geçirmedik. Cepheden döndükten sonra birlikte zaman geçirmek için vaktimiz oldu ve sonuçta evleniyoruz" dedi.

Aynı gün Vtaly ve Kristina isimli çift de evleniyor. Gelin adayı 23 yaşındaki Kristina, annesi ile telefonla yaptığı görüşmede evlenmelerine razı geldiğini söylüyor: “ Karşılıklı mektuplaşıyorduk. Alyans reklamı gördük ve Vtaly evlenelim dedi. Ben de tamam dedim. Hiç düşünmeden ikimiz de kararımızı verdik.”

Her gelin ve damatlar savaşın başladığı 24 şubat’tan beri Donestk cephesinde savaşıyorlardı. Balayı için asker çiftlere izin yok. Evlilik töreninden kısa bir süre sonra cephelerine dönmeleri ve iki arkadaş gibi kalmaları gerekiyor.

Van Gençleri, Girişimcilik Zirvesi'nde Bir Araya Geldi Van Gençleri, Girişimcilik Zirvesi'nde Bir Araya Geldi

Bir aile olabilmeleri için savaşın son bulmasını bekleyecekler.