Hakkari Haber

CHP Eski İl Başkanı Demir'den Özgür Özel'e Sert Tepki: "Yargısız İnfaz"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hakkari eski İl Başkanı Nazım Demir'in parti üyeliği düşürüldü. Demir, bu karara sert tepki göstererek, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yönelik eleştirilerde bulundu.

Abone Ol

Nazım Demir, 2018 yılında CHP Hakkari İl Başkanlığı görevine seçilmiş, 10 Şubat 2024 tarihinde ise bu görevinden istifa etmişti. İstifasının ardından partide üyeliğini ve kurultay delegeliğini onurla taşıdığını belirten Demir, 31 Ağustos 2024 tarihinde herhangi bir tebligat yapılmadan üyeliğinin düşürüldüğünü üzülerek öğrendiğini ifade etti.

"Yargısız İnfaz"

Nazım Demir, yazılı açıklamasında, CHP Yüksek Disiplin Kurulu'nun (YDK) kendisine yönelik kararı hakkında "yargısız infaz" ifadesini kullandı. Özellikle, Genel Başkan Özgür Özel'in Ankara'da düzenlenen İl Danışma Kurulu toplantısında Hakkari eski İl Başkanı hakkında yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

Demir, açıklamasında, "2013-2018 yılları arasında Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası'nda iki dönem boyunca görev yaptım. 2018 yılında Kemal Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine CHP'den Hakkari 1. sıra milletvekili adayı oldum ve partimizin oyunu Hakkari'de %300 artırdım. 2019'da il başkanlığı görevine seçildim ve üye sayımızı 300’den 2700'e çıkardık," diyerek CHP'ye olan katkılarını hatırlattı.

"Partiden Kopmadım, Kopmayacağım"

Demir, açıklamasında CHP'ye ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerine olan bağlılığını vurguladı. Ailesinin Cumhuriyet uğruna verdiği şehitleri hatırlatan Demir, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu devlete ve onun partisine olan sevgimizi sorgulamak isteyenler bu vatan için ailemin verdiği şehitlere baksınlar," dedi.

Demir ayrıca, AKP'ye destek verdiği iddialarına da sert çıktı. "AKP’ye destek verecek olsaydım, AKP üyesi olur ve o şekilde destek verirdim," diyerek bu iddiaları reddetti.

Demir, CHP YDK kararına itiraz etme hakkı varken Genel Başkan Özel'in açıklamalarda bulunmasını eleştirerek, bu durumun yargıya müdahale anlamına geldiğini öne sürdü.

Demir, "Cumhuriyet Halk Partisi kamuoyunun bilmesini isterim ki benim ve ailemin uğruna bedeller ödeyerek mücadele ettiğim partimden asla kopmadım ve kopmayacağım," diyerek partisinden kopmayacağını ifade etti.