Etkinlik, Ankara Çankaya Anıtpark'ta halka açık olarak gerçekleştirildi ve eğitim alanında yaşanan sorunlara dikkat çekmeyi amaçladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, maratonun kapanış konuşmasında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e seslenerek, eğitim alanındaki taleplerini dile getirdi. Etkinlik sonrası, 81 ilde eş zamanlı basın açıklamaları yapıldı.

CHP Hakkari İl Başkanı Suzan Çakırbeyli de bir yazılı açıklama yaparak hükümetin eğitim politikalarını eleştirdi. Çakırbeyli, "AKP iktidarı, bilerek ve isteyerek, kasti bir biçimde ülkemizde eğitimi baltalamıştır. Liyakatsiz atamalarla, eğitim sistemimizin niteliği yerle bir edilmiştir. Eğitim dinselleştirilmiş, piyasalaştırılmıştır," ifadelerini kullandı.

Hakkari'de Boş Arazide Çıkan Yangın, TOMA ile Kontrol Altına Alındı Hakkari'de Boş Arazide Çıkan Yangın, TOMA ile Kontrol Altına Alındı

Çakırbeyli, partisinin genel merkezi tarafından başlatılan Eğitim Maratonu'nda 24 saat boyunca eğitimde yaşanan sorun ve sıkıntılara dikkat çekildiğini belirtti ve Hakkari ilinde eğitimde yaşanan sorunları da gündeme getireceklerini ifade etti.