Yapılan açıklama, Hakkari’nin eski öğretmen evinin önünde gerçekleştirildi. Açıklamaya CHP İl Başkanı Suzan Çakırbeyli, DEM Parti İl Eş Başkanı Kadir Şahin ve birçok partili katıldı.
Açıklamada söz alan CHP İl Başkanı Suzan Çakırbeyli, “Bugün Türkiye, halkın seçme ve seçilme hakkını hedef alan, halkın iradesini yok saymaya çalışan Erdoğan iktidarının büyük bir siyasi saldırısıyla güne başladı. Erdoğan ve çevresindeki dar çıkar grubu, halkın iradesine darbe girişiminde bulunmaktadır. Bu, millete yönelik topyekun bir saldırıdır” dedi.
Çakırbeyli, “Cumhuriyet Halk Partisi, halkçı belediyecilik anlayışı, şeffaf yönetim ilkeleri ve ön seçim kararlılığı ile iktidarın korkulu rüyası haline gelmiştir. Şimdi ise seçimle kazanamayacaklarını anlayanlar, zorbalığa başvurmaktadır! Hedef alınan yalnızca Cumhuriyet Halk Partisi değil, milletin ta kendisidir” ifadelerini kullandı.
Ayrıca, “Erdoğan’a karşı sandıkta defalarca galip gelen ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ekrem İmamoğlu, bu sabah itibariyle gözaltına alınmış ve beraberindeki birçok kişi de hedef alınmıştır. Bu, bir darbedir! Milletin iradesiyle alınan kararların yerine geçmek, halkın iradesine engel olmak için güç kullanmak darbedir!” şeklinde açıklamada bulundu.
Çakırbeyli, “Ekrem İmamoğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi, adalet ve demokrasi isteyen herkesin ortak sesi, ortak nefesidir. Bu mücadele sadece İmamoğlu’nun ya da CHP’nin değil, 86 milyon vatandaşın geleceğine sahip çıkma mücadelesidir. Bugün, Ekrem İmamoğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi, bu darbenin karşısında sağlam durmaktadır” dedi.
Son olarak, Çakırbeyli, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak iktidarın kumpaslarına boyun eğmedik, etmeyeceğiz. Ekrem İmamoğlu milletimizin emaneti ve esas güç millettir. Mutlaka kazanacağız. 23 Mart’ta ön seçim sandıklarında buluşalım ve hukuksuzluğa dur diyelim. Her şey çok güzel olacak!” diyerek sözlerini tamamladı.
CHP İl Başkanı, tüm Cumhuriyet sevdalılarını ve vatandaşları 23 Mart’ta yapılacak ön seçimlerde sandıklara gitmeye çağırarak, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!” dedi.