Hakkari'de Kadın Güvenlik Korucularına Şiddetle Mücadele Eğitimi Verildi Hakkari'de Kadın Güvenlik Korucularına Şiddetle Mücadele Eğitimi Verildi

CHP Hakkari İl Başkanı Suzan Çakırbeyli İntiharlarla İlgili Yazılı Açıklamada Bulundu.

İlimizde son zamanlarda yaşanan intihar vakaları herkesi üzdüğü gibi, bizleri de üzmüştür diyen Çakırbeyli," İntihar vakalarının doğurmuş olduğu sonuçlardan ziyade, sebepleri ivedilikle ele alınmalıdır.

Dün yine, Hakkâri nüfusuna kayıtlı bir kız kardeşimizin Van 'da intihar ettiği haberi ile sarsıldık diyen Çakırbeyli," Gençlerimizi , kardeşlerimizi intihara sürükleyen sebepler; sosyolojik ve psikolojik nedenlerdir.

İstihdam alanlarının ve sosyal hayatın sınırlı olduğu ilimizde, gençlerimizi ,temel ve bilimsel becerilere,sosyal aktivitelere yöneltecek çalışmalar  yapılmamaktadır.

Gençlerimizin en verimli çağları ,kafelerde ve okey salonlarında heba olmaktadır.
Devletimizin tüm yetkili kurumları,sivil toplum kuruluşları,dernekleri ve siyasi partilerin de paydaş olarak rol alacağı geniş katılımlı toplantılarla ,görüş ve önerilerin ele alınması ,çözüm aranması elzemdir.

Kadim bir tarihe sahip ilimizin geçmişte olduğu gibi , kültüründen, sanatından, doğasından çok bu gibi trajedik haberlerle  gündem olması üzücüdür.

Unutmayalım ki, yitip giden canlar yalnızca gençliğimiz değil, aynı zamanda geleceğimizdir!

Açıklamasının sonunda, Çakırbeyli, hem yerel hem de ulusal yetkilileri, bu acil sorunu çözmek ve Hakkari sakinlerinin refahını sağlamak için hızlı ve etkili adımlar atmaya çağırdı"