Hakkari Haber

CHP Şemdinli ilçe başkanı Karakoç gözaltına alındı

CHP Şemdinli İlçe Başkanı Ethem Karakoç, kardeşine ambulans vermeyen Devlet Hastanesi başhekim yardımcısına tepki gösterdiği için gözaltına alındı.

Abone Ol

Hakkari’nin CHP Şemdinli ilçe Başkanı Ethem Karakoç, İlçe Devlet Hastanesinde kolon kanseri tedavisi gören kardeşi Ekrem Karakoç için 29 Eylül günü başka bir hastaneye sevki için hastane yönetiminden ambulans talebinde bulunuyor.

İddiaya göre hastalığının son evrede olması nedeniyle hastane yönetimi ambulans vermeyeceğini söylüyor. Aynı saatlerde hayatını kaybeden Ekrem Karakoç için hastane koridorunda bekleyen Başkan Karakoç, bu sırada gelen başhekim yardımcısına "Ben senden sabah kardeşim için ambulans istemedim mi? diye tepki gösteriyor.

Güvenlik kamera kayıtlarına da yansıyan görüntülerde, Başhekim yardımcısı Başkan Karakoç’un üzerine yürümesiyle bir vatandaş doktora arkadan fiziki müdahalede bulunuyor.
Başhekimin şikayeti üzerine Başkan Karakoç, dün akşam saatlerinde evinde gözaltına alınıp emniyete götürüldü. Halen ilçe emniyet müdürlüğünde tutulan başkan Karakoç’un doktora fiziki teması olmamasına rağmen gözaltına alınması tepkiyle karşılandı.

Olaya ilişkin yazılı açıklama yapan CHP İl Başkanı Nazım Demir,” 29 Eylül 2022 Perşembe günü Şemdinli Devlet Hastanesi'nde yaşanan üzüntü verici olayda Hastane Başhekim Yardımcısına fiziki müdahalede bulunan kişinin İlçe Başkanımız olmadığı güvenlik kamera kayıtlarına da yansımıştır. Konuyu kamuoyunun takdirine sunuyoruz" dedi.

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ