CHP, bu adımı, ülke genelinde sokak hayvanlarına yönelik artan şiddet haberlerinin ardından attı. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Anayasa Mahkemesi'ne sunulan dilekçenin 180 sayfa olduğunu ve yürütmenin durdurulması ile yasanın iptali talep edildiğini açıkladı.

Günaydın, basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Sokak hayvanlarıyla ilgili çıkarılan yasanın yürütmesinin durdurulmasını ve iptalini talep eden dilekçemizi bugün Anayasa Mahkemesi'ne teslim ettik. Bir yasanın Resmi Gazete'de yayımlanmasından itibaren 60 gün içinde AYM'ye başvurulabilir. Bu süre, düzenlemenin hukuki açıdan yeterince incelenmesi için belirlenmiştir," dedi.

Diyarbakır'da 10 gündür 17 Yaşındaki Kız Kayıp: Aile ve Polis Ekipleri Arayışta Diyarbakır'da 10 gündür 17 Yaşındaki Kız Kayıp: Aile ve Polis Ekipleri Arayışta

CHP'nin harekete geçme gerekçesi ise, yasayla birlikte sokakta yaşayan hayvanlara yönelik artan şiddet olayları ve bunun toplumda yarattığı geniş çaplı vicdan yaraları oldu. Günaydın, yasanın getirdiği düzenlemelerin, hayvan haklarını koruyan mevcut düzenlemelerle çeliştiğini ve kamuoyunun tepkisini artırdığını ifade etti.

Dilekçenin hazırlanması sürecinde, çeşitli meslek kuruluşları, barolar, dernekler ve hayvan hakları gönüllülerinin görüşlerine başvuruldu. Günaydın, "Hukukçularımız ve milletvekillerimiz, hafta sonları dahil olmak üzere yoğun bir şekilde çalıştılar. Bu kapsamda, hayvan hakları savunucularının katkılarıyla 182 sayfalık kapsamlı bir dilekçe hazırladık ve Anayasa Mahkemesi'ne sunduk," şeklinde konuştu.

CHP'nin bu adımı, sokakta yaşayan hayvanların korunması adına atılmış önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Kamuoyunda geniş yankı uyandıran bu yasal düzenlemenin, Anayasa Mahkemesi tarafından nasıl değerlendirileceği merakla bekleniyor. CHP'nin bu girişiminin, sokak hayvanlarının yaşam haklarının korunması açısından etkili bir sonuç doğurması umuluyor.

Kaynak: Artıgerçek