Dün CHP Hakkari Belediye Başkan Aday adaylığına başvuran Cüneyt Özbek’in başvurusunu kabul eden CHP Hakkari İl Başkanı Nazım Demir, Hakkari gündemine dair önemli açıklamalar yaptı.

Demir, CHP olarak Hakkari’yi boş bıraktıkları ve kentin önemli sorunlarını olduğunu söyledi.

Hakkari’nin önemli sorunlarının kendilerine gittiğini ifade eden Başkan Demir, açıklamanın devamında şunları kaydetti.

‘’ Öğrenci yurtları ile ilgili önemi sorunlar var. Hakkari Sağlık Müdürlüğü özelikle yurtlarda yaşanan sağlık sorunları ile ilgili denetim yapasını istiyoruz. Buradan sayın valimizden bir çağrıda bulunmak istiyorum.

Hakkâri valisi Ali Çelik’in daha önce görev yaptığı Kütahya ve bir çok ilde halkçı bir vali olduğunu ve çok güzel işler yaptığını öğrendik. Ama ne yazık ki şuan ki duruma baktığımızda AK Parti Hakkâri İl Başkanı ile beraber bazı çalışmaları yapması bizim hoşumuza gitmedi.

Biz valilerin devlet valisi olduğunu tarafsız olduğunu biliyoruz. Sayın valimizin herkesi kucaklaması gerektiğini sadece bir parti ile çalışma yapmasını istemiyoruz.

Valinin partisi, siyasi çizgisi olmaz. 2019 yılında Yerel Seçimlerde önemli sorunlar yaşandı. Yerel seçimlerde oy taşınması oldu. Bunu hepimizde çok iyi biliyoruz. İlçelerde ve beldeler oy taşınması oldu. Bu seçimde bunun takipçisi olacağız. Bu sorunu genel merkezlere taşıyacağız. Hem ulusal hem de yerel basın ile paylaşacağız.

Herkes şeffaf bir şekilde seçime girecek. Halkın takdiri hangi partiden yana ise bizler saygı duyacağız. 2023 genel seçimlerde CHP’de bir iktidar havası vardı; ama istediğimiz sonucu alamadık. İktidara gelemedik. Pes etmedik çünkü iktidarların alternatifi her zaman muhalefetlerdir. Seçimi kaybettik diye dağılan bir parti değiliz.

Sonuçta Cumhuriyeti kuran partiyiz. Sayın Özbek’i örnek vereyim kendisi 2023 Genel seçimlerde biz de aday adayıydı. Şimdi bizde belediye başkan aday adayı olarak başvuruda bulundu. Bugün Sayın Özbek’in aday adaylığı başvurusunu aldık. Hakkari için neler yapacağız.

Hakkari için neler yapacağımız konusunda istişareler yapacağız. Projelerle yola çıkacağız. Sayın Özbek ile Genel Başkanımız Özgür Özel beyi ziyaret edeceğiz. Cüneyt beyin yanına aldığı arkadaşlarla partimizde bir mozaik yapı oluşturacağız. Sonuçta hepimiz bu Hakkari’deyiz ve bu kentte aynı havayı soluyoruz. Beraber çalışacağız, memleketimiz için çünkü başka memleketimiz yok bizim. Hizmetin en iyisini inşallah yapacağız.

Hakkari'de Trafik Kazası: Genç Motosiklet Sürücüsü Yoğun Bakımda Hakkari'de Trafik Kazası: Genç Motosiklet Sürücüsü Yoğun Bakımda

Bizim aday adalığı sürecimiz devam ediyor. Hakkari’de bütün belediyelerde aday çıkaracağız. Cüneyt bey ilk başvuran aday adayımız. Şimdiden başta Cüneyt bey olmak üzere bütün Hakkari için partimiz için hayırlı uğurlu olsun.’dedi. |