Diyarbakır’da Kayıp Narin Güran’ın Boğularak Öldürüldüğü Ortaya Çıktı Diyarbakır’da Kayıp Narin Güran’ın Boğularak Öldürüldüğü Ortaya Çıktı

Kış, yaptığı açıklamada, öğrencilerin üniversiteye büyük bir özveriyle hazırlandığını, ancak sınavlar sırasında geçim ve barınma kaygılarıyla mücadele ettiğini belirtti. Şehir dışında bir üniversite kazanan öğrencilerin ailelerine maddi ve manevi yük getirdiğini ifade eden Kış, bu durumun hem öğrenciler hem de aileleri üzerinde ciddi baskılar yarattığını vurguladı.

Son beş yılda 2.3 milyon üniversite öğrencisinin eğitimine son verdiğini ve 2023 yılında bu sayının 617 bin 250'ye yükseldiğini hatırlatan Kış, bu durumun mevcut hükümetin ekonomi politikalarının gençlerin geleceğini nasıl etkilediğinin bir göstergesi olduğunu belirtti. Kış, yurt kapasitelerinin artırılması, mevcut yurtların iyileştirilmesi ve öğrencilere kira destek programlarının başlatılması gerektiğini vurguladı.

Gülcan Kış, geçen yıl Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bir komisyon kurulması çağrısında bulunduğunu hatırlatarak bu çağrıyı yeniledi. Öğrencilerin barınma sorununu çözmenin hükümetin başarısızlıklarının bir göstergesi olduğunu söyleyen Kış, bu konuda ortak akıl ve iş birliği ile hareket edilmesi gerektiğini belirtti. TBMM’nin asli görevlerinin başında bu soruna acil bir çözüm bulmak olduğunun altını çizen Kış, yetkilileri üniversite öğrencilerinin barınma sorununa yönelik hızlı adımlar atmaya çağırdı.

Kaynak: Birgün