Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasındaki görüşmelerin ardından başlayan mevcut bakanlar ile CHP'nin gölge bakanları arasındaki görüşmeler devam ediyor.

CHP’nin gölge kabinesinde Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan sorumlu Genel başkan yardımcısı Yalçın Karatepe, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşüyor. Saat 10.00’da başlayan görüşmede Karatepe'yi Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda Bakan Şimşek karşıladı.

KARATEPE BASIN AÇIKLAMASI DÜZENLEYECEK

Karatepe, görüşmenin detaylarını 13.30'da CHP Genel Merkezi'nde düzenleyeceği basın toplantısında açıklayacak.

ÖRÜŞMEDE NELER KONUŞULACAK?

Karatepe’nin görüşmede, asgari ücrete ve emekli maaşlarına beklenen zammı, artırılması istenen tarımsal destekleri, tutarsız TÜİK verilerini, Kamu-Özel İşbirliği (KÖİ) projelerini ve Varlık Fonu’nu gündeme getireceği belirtiliyor.

Ancak CHP kanadı, özellikle bu hafta Meclis’e gelmesi beklenen yeni vergi düzenlemesi öncesi yapılacak bu görüşmenin hiçbir şekilde 'iktidara ekonomi konusunda destek verme görüşmesi' ya da 'AKP ile ortak ekonomi çalışması görüşmesi' olmadığını vurguluyor.

GÜNDEMDE YENİ VERGİ DÜZENLEMESİ VAR

Meclis’e gelecek yeni vergi düzenlemesi için yeme ve gübreye KDV artırımı, ev sahiplerinin yıllık kira vergisinin artık her ay peşin alınması, yurtdışı çıkış harcının 3 bin TL olması, ticari veya serbest meslek faaliyetlerinde bulunan mükelleflerin sıkı takibe alınması ve hatta bahşiş gelirlerinde bile basitleştirilmiş vergi uygulaması gibi iddialar konuşuluyor.

KARATEPE 'ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZİ BAKANA İLETECEĞİZ' DEMİŞTİ

Prof. Dr. Yalçın Karatepe, Şimşek ile görüşmede asgari ücret ile emekli aylıklarına zam yapılmasını ve vergi paketini gündeme getireceklerini söylemişti.