Hakkari Haber

CİSAD'dan Reşko Dağı'na zirve tırmanışı

Hakkari Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği (CİSAD), öncülüğünde 51 dağcı 4135 rakımlı Cilo Reşko'ya zirve tırmanışı gerçekleştirdi.

Abone Ol

Türkiye Dağcılık Federasyon Hakkari İl Temsilcisi ve CİSAD üyesi Naci Ertunç ve rehberler eşliğinde Hakkari merkez ile Yüksekova ilçesinde bir araya gelen 51 dağcı 15 Ağustos tarihinde Reşko Zirve tırmanışı için harekete geçti.

CİSAD üyelerinin de aralarında bulunduğu dağcılar geceyi 3100 rakımdaki Horgedem Yaylasında geçirdi.

Cilo Dağları eteklerindeki yaylada hazırlıklarını tamamlayan dağcılar, 4 bin 135 rakımlı Uludurok'a tırmanışına başladı.

CISAD yönetim kurulu kurucu üye ve eski Ceza Hakimi Sosyolog Avukat Turgut Besi Colemerg Haber'e yaptığı açıklamada CİSAD'ın 2023 faaliyet programında yer alan tırmanış için bölgede bulunduklarını söyledi.

Çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakmak için doğanın korunmasının zorunlu olduğunu vurgulayan Besi," Türkiye'nin farklı illerinden gelen dağcılarla Cilo Dağları eteklerinde olduklarını belirten Besi, "12 saat süren zorlu zirve tırmanışında Türkiye'nin tüm bölgelerinde 51 dağcı katıldı. Ülke için birlik ve barış mesajlarını vermeye çalıştık. Bize düşen doğamıza ailemize sahip çıkmamız. Bu görev bilinci ile coğrafyamıza sahip çıkacağız" dedi.

Dağcılardan Kemal Temeş ise tırmanışın zorlu ancak keyifli geçtiğini ve bu tür etkinliklerin devam edeceğini söyledi.

Zirve defterini imzalayan dağcılar 2 gün bir gece süren Reşko zirvesinden 12 saatte indiler.