Hakkarili Duman İstanbul'da kalbine yenik düştü Hakkarili Duman İstanbul'da kalbine yenik düştü

İçişleri Bakanlığı, 3 Haziran'da Colemêrg Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış'ı görevden uzaklaştırarak, yerine kayyım atadı. Akış, görevden uzaklaştırıldığı gün gözaltına alındı ve 10 yıldır devam eden davada jet hızıyla 19 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Colemêrg Belediyesi'ne atanan kayyımı reddeden DEM Parti’li belediye meclis üyeleri, 7 Haziran'da aldığı kararla Viyan Tekçe’yi belediye eşbaşkan vekili olarak seçti. 
 
DEM Parti, kayyım gaspına karşı yeni eylem planı çıkardı. Bu kapsamda İstanbul'da 30 Haziran'da "İradeye Saygı Yürüyüşü" başlatılacak ve yürüyüş Colemêrg'te tamamlanacak. Colemêrg'teki seçilmişler de bir heyet oluşturarak, Ankara ve İstanbul'da bir dizi ziyaretlerde bulunacak. Siyasi partiler ve sivil toplum örgütleriyle görüşecek olan heyet, 27-28 Haziran'da Ankara’da olacak, 29 Haziran'da İstanbul'da düzenlenecek mitinge katılacak, 30 Haziran ve 1 Temmuz'da da İstanbul’da temaslarda bulunacak. 
 
Eşbaşkan vekili seçilen Viyan Tekçe ile DEM Partili Belediye Meclis Sözcüsü Şaban Alkan, önümüzdeki süreçte izleyecekleri yol haritasına dair konuştu.  
 
TEKÇE: ALANDA OLACAĞIZ
 
Tekçe, kanunu uygulayarak, hukuka uygun bir seçim yaptıklarını belirtti. Tekçe, "Belediye meclisi olarak halkın iradesini yok sayan ve gasp eden kayyım zihniyetini tanımıyoruz. 5 yıl boyunca halkımız için her türlü faaliyeti göstereceğiz. Bizim için mühim olan gasp edilen belediye yeri ve yetkileri değildir. Orası sadece bir binadan ibarettir. Mühim olan halk içinde hizmet içinde olmaktır. İmkanlarımız ölçüsünde 5 yıl veya başka bir seçime kadar halkımız için ne gerekiyorsa yapacağız. Halkımızı dinleyip sorunlarını çözeceğiz. Alanlardan geri çekilmeyeceğiz ve her zaman olduğu gibi halkımızın yanında olacağız” dedi.
 
DİĞER BELEDİYELERE ÇAĞRI
 
DEM Parti yönetimindeki diğer belediyeleriyle iş birliği içinde olacaklarını ve hizmetlerini sürdüreceklerini ifade eden Tekçe, kadın ve gençlere yönelik kültür ve sanat organizasyonlarının ilk hedefleri olduğunu ifade etti. Tekçe, "Bu 5 yıl içerisinde faaliyetlerimize, çalışmalarımıza ara vermemeli, alanlarda aktif olmalıyız. Sessiz kalırsak bu anlayış devam edecek. Tüm halkımıza ve belediyelere çağrıda bulunuyoruz; bu süreçte yanımızda olsunlar, çalışmalarımıza katılsınlar ve halk için imkan yaratsınlar. Birbirimizin elini ne kadar güçlü tutarsak kayyım politikalarına karşı da o kadar güçlü oluruz” ifadelerini kullandı.
 
ALKAN: BURADAYIZ
 
Belediye Meclisi Sözcüsü Şaban Alkan ise, halka hizmetin sadece belediye binasıyla sınırlı bir durum olmadığını söyledi. Halkın 5 yıl boyunca görevde olmaları için kendilerini seçtiğini ifade eden Alkan, "Belediyeler kanuna göre belediye başkan vekilimizi seçtik. Belediye meclis üyeleri olarak kültürel, sosyal, ekolojik hizmet konusunda faaliyetimizi sürdüreceğiz. Hizmet noktasında geri planda durmayacağız” dedi. 
 
Kayyımı tanımadıklarını ve kayyımın halk nezdinde bir geçerliliği olmadığını belirten Alkan, "Biz halkın iradesini esas alıyoruz. Biz halkın iradesiyiz ve buradayız. Mücadelemize devam edeceğiz. Görev süremiz boyunca halkımıza hizmet için gerekli her türlü faaliyeti yapacağız. Belediyenin parasının ve gelirinin AKP üyeleri ya da AKP'yi destekleyen işgalci müteahhitlere değil, Colemêrg halkı için harcanmasını istiyoruz” dedi.