Bünyesinde 50 yatak kapasiteli hafızlık, ihtiyaç odaklı ve 4-6 yaş gurubu Kur’an Kurslarını barındıracak inşaatın yapımını hayırsever iş insanı Hacı Mehmet Utlu üstlenmiş.

Kaba inşaatı bitme aşamasına gelen kurs binasında incelemelerde bulunan Hakkari İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu inşaat yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İl Müftüsü Fakirullahoğlu yapılan inceleme hakkından şunları kaydetti.

“İl merkezi ile diğer ilçelerimizde olduğu gibi Çukurca ilçemizde de hafızlık Kur’an Kursunun açılacak olması ilçenin manevi iklime büyük katkı sağlayacaktır. Burada dinini bilen, milli ve manevi değerlerine bağlı, güzel ahlak sahibi gençlerin yetişecek olması bizleri ayrıca sevindirmektedir. Hafızlık yapmak isteyen gençlerimiz uzak diyarlara gitmeden kendi memleketinde bu imkana sahip olacaktır. Kursun yapımını üstlenen hayırsever iş adamı ile inşaat çalışanlarına teşekkür ederim.” dedi.

Hakkari Üniversitesi'nden Kültürel Mirası Yaşatma Çalıştayı Hakkari Üniversitesi'nden Kültürel Mirası Yaşatma Çalıştayı

İlçe Müftüsü Mahmut Durmuş ise “Çukurca'nın ülkenin en ücra köşesinde Irak ülkesine sıfır noktada bulunan küçük bir ilçe olduğunu söyledi.

Bu güne kadar ilçede Kur’an Kursu olarak kullanılan müstakil bir bina bulunmadığını ifade eden Durmuş şöyle konuştu.

'' Hayırsever iş insanı Hacı Mehmet Utlu’nun ilçemizde kurs binası yapmaya karar vermesi bizleri ve ilçe halkını ziyadesiyle memnun etti. Bina hafızlık yapacak kişiler için 50 yatak kapasiteli olacaktır. İçerisinde hafızlık kursunun yanında ihtiyaç odaklı ve 4 - 6 gurubu Kur’an kurslarını da barındıracaktır. Tamamlanması ile birlikte ilçe sakinleri kendi memleketlerinde hafızlık yapma imkanına kavuşacaklardır. Bu büyük hizmetlerinden dolayı iş adamına ve emeği geçen herkese muvaffakiyetler dilerim.”