Hakkari'de Boş Arazide Çıkan Yangın, TOMA ile Kontrol Altına Alındı Hakkari'de Boş Arazide Çıkan Yangın, TOMA ile Kontrol Altına Alındı

Çukurca Belediyesi ekiplerince yapılan ve Katı atık Yönetim Birliği Birliğinin destekleri ile; sürdürülen ve Belediye Başkanı Ensar Dündar’ın yakından takip ettiği çöp transfer ünitesi çalışmalarında sona gelindi.

İlçe genelinde toplanan katı atıkların çevre ve insan sağlığına zarar vermeden, hızlı ve ekonomik bir şekilde bertaraf edilmesi amacıyla yapımına başlanan katı atık aktarma istasyonu tesisinde çalışmalar hızla devam ediyor.

İlçe merkezinde belediye, ilçeye bağlı köylerde ise il özel idaresi marifetiyle toplanan çöpler aktarma istasyonuna getirilerek buradan tırlara yüklenip Hakkari merkezdeki Bağışlı – Akçalı köylerinde kurulan Entegre Katı Atık Tesisine gönderilecek.

Çukurca Belediye Başkanı Ensar Dündar, görüntü ve çevre kirliliğine neden olan ayrıca insan sağlığını tehdit eden çöp toplama alanını taşıdıklarını söyledi. Temiz bir Çukurca için vahşi çöp sahasını kapattıklarını belirten Başkan Dündar, “Belediyemiz tarafından 'Sere sare' mevkiinde kamulaştırılmış 2000M²'lik alan üzerine yapımı devam eden 'Çöp Aktarma İstasyonu' çalışması tüm hızıyla devam ediyor” dedi.

Aktarma istasyonunun faaliyete geçmesiyle birlikte mevcut depolama alanını ağaçlandıracaklarını ifade eden Başkan Ensar Dündar, “Aktarma istasyonları, katı atık yönetim sisteminin en önemli kısımlarından birini oluşturuyor. Çukurca ve mahallelerden toplanan çöpler, buradaki aktarma istasyonlarına getirilecek, sonrasında ise büyük kapasiteli nakliye araçlarıyla Hakkari’deki katı atık ayrıştırma ve geri dönüşüm tesislerine sevk edilecek” dedi.