Çukurca Belediyesi ve Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi tarafından İlçenin Cumhuriyet Mahallesindeki tarihi kale evlerinin turizme kazandırılması amacıyla devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Çukurca Belediye Başkanı Ensar Dündar, ilçede bulunan tarihi kale taş evleri yapımına göreve geldikleri gibi başladıklarını söyledi.

Geçitli Patlamasının Failleri 14 Yıldır Bulunamadı Geçitli Patlamasının Failleri 14 Yıldır Bulunamadı

İlçenin tarihi dokusunu bozmadan restorasyon çalışmasını yaptıklarını ifade eden Dündar, açıklamanın devamında şunları kaydetti.

‘’ İlçemizin sembolü olan bu tarihi taş evleri restorasyonuna 2018 yılında proje ve ihalesi yapıldı. Biz geldiğimizde projesi ve ihalesi yapılmış ama ustalar daha yeni çalışmaya başlamıştı.

Bu süreçte biz belediye olarak taş evlerden 7 tanesini bitirdik. Restorasyonu bitirdik. Bu projeyi DAB’la beraber bu yürüttük. Son yaptığımız bu yıl başladığımız taş evlerimizin iki tanesini DAKA ile ortak yapıyoruz.

DAKA ile birlikte birinci etabını tarihi taş evlerimizin restorasyonunu bitireceğiz. Tamamen ilçenin tarihi dokusuna uygun ve Çukurca’nın eski taş evlerine göre restorasyon çalışmasını yapıyoruz. İnşallah bu yıl bitmeden tarihi taş evlerimizin birinci etabını ilçemizin ve ülkemizin hizmetine sunacağız. Evlerin restorasyonundaki amacımız ise hem Çukurca’nın eski yaşantısını ön plana çıkarmak hem de evlerimizin içerinde Dengbej odası, çocuk kütüphanesi, kütüphane, kitap kafe, Çukurca Müzesi ve buna benzer bir kısmını da butik otel yaparak ilçemizin ve ülkemizin hizmetine sunacağız. Projenin hayatı geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederiz. ‘’