Hakkari'nin Çukurca Belediyesi, kentteki verimli toprakların değerlendirilmesi ve örtü altı tarımın geliştirilmesi için hayata geçirdiği seracılık projesiyle hem üretim yapıyor hem de çiftçilere rol model oluyor.
Çukurca Belediyesince tarımsal faaliyetlerin artmasına yönelik 3 yıl önce önce başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Hakkari'de Koyun Sürüsüne Çarpan Otomobil: 15 Koyun Telef Oldu Hakkari'de Koyun Sürüsüne Çarpan Otomobil: 15 Koyun Telef Oldu

Nar, susam, incir ve Trabzon hurması gibi ürünlerin yetiştiği ilçede sebze ve meyve yetiştiriciliğini geliştirmeyi ve çiftçilere esin kaynağı oluşturmayı hedefleyen belediye, seracılık projesini geliştiriyor.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün desteğiyle yürütülen proje kapsamında Berşük mevkiiinde 10 dönüm arazi tahsis eden belediye, bu alanda 1 dönüm üzerinde iki sera kurdu.

İki yıldır, seralara domates ve salatalık eken belediye ekipleri, seraların arka tarafındaki yaklaşık 2 dönümlük alanda da çilek fidelerini toprakla buluşturuyor.

İl Sesi Gazetesine açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ensar Dündar, Çukurca ikliminin ve toprak yapısının meyve ve sebze yetiştiriciliğine uygun olduğunu belirterek, Belediye olarak, örnek projeler ile üretime katkı sunmaya devam ettiklerini söyledi.

Seracılıkta olumlu sonuçlar aldıklarını belirten Dündar, yeni sezon için hazırlıklara başladıklarını bu kapsamda hazırladıkları proje ile aynı bölgeye 10 yeni sera kuracaklarını bildirdi.

3 yıldır seralarda üretim yaptıklarını belirten Başkan Dündar, "Bu yıl hava şartlarının iyi olması ile birlikte çok erken bir dönemde fidelerimizi diktik. Geçen seneler de olduğu gibi domates ve salatalık fidelerini ektik. Yine vatandaşımıza uygun fiyatlarla fide temin edeceğiz. İlçenin fide ihtiyacının çok büyük bir kısmını belediye olarak biz karşıladık. Biz DAKA'ya proje sunduk. 10 tane ilave sera projesi hazırladık. Eğer projemiz kabul edilirse buraya 10 yeni sera daha kuracağız. Önceki yıllarda bu seralar sayesinde halkımıza daha uygun fiyata sebze sağlıyorduk. Bu projelerimiz sayesinde ilçemizdeki çiftçilere rol model olma gayreti içindeyiz. Yine çilek bahçemizi genişletebilirsek çiftçilerimize iyi bir rol model olacağız inşallah" şeklinde konuştu.