GÜNDEM

Cumartesi Anneleri’ne yasağa devam

Galatasaray Meydanı'na çıkmak isteyen kayıp yakınları, bir kez daha polis engeli ile karşılaştı. Yapılan müdahalede 20’ye yakın kişi kelepçelenerek gözaltına alındı.

Abone Ol

Cumartesi Anneleri/İnsanları her türlü engelleme ve baskıya rağmen, Galatasaray Meydanı’ndan vazgeçmiyor. Eylemlerinin 967’ncisi haftasında gözaltında kaybedilen, katledilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle Galatasaray Meydanı’na çıkmak isteyen kayıp yakınları, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) verdiği “ihlal” kararına rağmen yine engellendi.

Bu haftaki eyleme, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık, İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri’nin yanı sıra çok sayıda insan hakları savunucusu destek verdi.

Cumartesi Anneleri/ İnsanları ile hak savunucuları üzere bu hafta da iki farklı noktadan İstiklal Caddesi’nde çıkarak meydana ulaşmak istedi. 26 haftadır Galatasaray Meydanı’na çıkmaları engellenen kayıp yakınlarının meydana girişlerine 27’nci haftada yine Beyoğlu Kaymakamlığı’nın “yasak” kararı gerekçe gösterilerek izin verilmedi.

YOĞUN ABLUKAYA RAĞMEN YÜRÜDÜLER

Yüzlerce polis birçok ara sokağı, kalkanlarıyla engellemeye çalışsa da kitle ablukayı aşarak yürüdü. Kitlenin yürüyüşüne devam etmesi üzerine önleri çok sayıda polis tarafından kesilerek ablukaya alındı. Ablukaya alınan kişiler ters kelepçelenerek gözaltına alındı.

KARANFİLLERLE PROTESTO ETTİLER

Kitlenin ablukaya alınmasının ardından İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski milletvekili ve hak savunucusu Oya Ersoy ellerinde karanfiller ile yürüyüş gerçekleştirerek meydana girmeye çalıştı. Polis ablukasını protesto eden Yoleri ve Ersoy, ellerindeki kırmızı karanfilleri polislere göstererek, AYM’nin verdiği kararı hatırlattı. Abluka ve gözaltının hukuksuz olduğunu ifade eden Yoleri ve Ersoy, Galatasaray Meydanı’ndan vazgeçmeyeceklerini belirtti.

20’YE YAKIN GÖZALTI

Sonrasında da devam eden polis müdahalesinde aralarında İHD Şube Başkanı Gülseren Yoleri’n de olduğu 20’ye yakın kişi kelepçelenerek gözaltına alındı.