Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), partinin Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar’ın, “Kadın mücadelesi önünde set kuran AKP-MHP iktidarından ve onun kirli ittifaklarını Jin Jiyan Azadî felsefesiyle boğacağız" sözleri nedeniyle hedef alınmasına yanıt verdi. 

Partinin sanal medya hesabından yapılan açıklamada, “Toplum vicdanının kabul etmediği, Narin'in katledilmesinin hesabını DBP olarak elbette bizler soracağız! Narin şahsında çocuklara yönelik gerçekleştirilen tüm suçlara karşı mücadele etmek en temel mücadele gerekçelerimizdendir. Dünden bu yana halklarımız nezdinde sicili bir kez daha hatırlanan özel savaş aparatlarına, partimizi hedef alan ve toplumsal belleğimizde faili belli cinayetlerin baş müsebbibi olan kirli odaklara hatırlatmak isteriz ki; mücadele tarihimizde devletin ve işbirlikçilerinin Kürt halkına yönelik topyekûn soykırım politika ve saldırılarına karşı barışı ve özgürlüğü haykırdık, sizlere inat haykırmaya da devam edeceğiz”  dedi. 

‘SUÇLARI ÖRTBAS ETME TELAŞI’

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı: “Biliyoruz ki telaşınız, Narin'in şahsında halkımıza karşı geçmişten bu yana işlemeye devam ettiğiniz suçları örtbas etme telaşıdır. Bugün Narin hakkında söz kurma cesaretinde bulunan Hizbulkontra artığı ve türevlerine sesleniyoruz; ‘Kadın da olsa, çocuk da olsa güvenlik güçleri gerekeni yapacaktır’ ‘bir kereden bir şey olmaz’, ‘küçüğün rızası vardı’ diyen iktidar ile kişisel ve siyasi çıkarları uğruna kirli ittifaklar kuranlar, Narin'i öldüren zihniyetin ta kendisidir. Güney Kürdistan’dan Filistin'e, halklara karşı işlenen savaş suçlarının bizatihi ortağısınız. Narin’in katledilmesine karşı en güçlü tepkiyi göstermek politik olduğu kadar ahlaki bir sorumluluktur. İktidar ve ortaklarına sesleniyoruz; dönüp önce geçmişinize bakın, kirli sicilinizi unutturmak adına kurduğunuz ittifaka bakın, Kürt halkının hafızası halen dipdiridir! 

Kadın Belediye Eşbaşkanları Toplantısı: İktidarcı Anlayıştan Kendimizi Korumalıyız Kadın Belediye Eşbaşkanları Toplantısı: İktidarcı Anlayıştan Kendimizi Korumalıyız

JIN JIYAN AZADÎ İLE YENİ YAŞAMI İNŞA EDECEĞİZ

Bizler Kürdistan'ın dört parçasında da Türkiye'deki her bir yurttaşın yaşam hakkını savunmaktan da her bir çocuğun güven içerisinde yaşayabileceği bir yaşamı inşa etme inadımız ve ısrarımızdan da vazgeçmiyoruz. Bir sözümüz de; ‘Dicle'nin kenarında kurdun kaptığı bir koyun bile benim mesuliyetim altındadır’ diyenleredir. Narin'in cinayetinden bu iktidar ve onun kirli ittifakları sorumludur demekten de vazgeçmeyeceğiz. Ne Dicle’nin kıyısında katledilen Narin’i bulabildiniz, ne Ağrı Dağı’nın eteklerinde katledilen Leyla’yı, ne de Munzur’un kıyısında kaybettirilen Gülistan’ı. Hiçbir çocuğun kaybedilmesine, katledilmesine göz yummayacağız, hesap soracağız. Bizler Jin Jiyan Azadî felsefemizle kirli ittifakların çocuk düşmanı politikaları karşısında, çocukların özgür ve güvenli bir evrende yaşamaları için yeni bir yaşamı inşa edeceğiz!”