DEM Parti Hakkari Gençlik Meclisi, 5 Ocak 2020'de Dêrsim'de kaybolan ve hala akıbeti bilinmeyen üniversite öğrencisi Gülistan Doku adına anlamlı bir futbol turnuvası düzenledi. Turnuva, Merzan Dörtyol'daki halı sahada saat 17:30'da başladı.

Toplam dört takımın katıldığı turnuvada kıyasıya mücadeleler yaşandı. 

Belediye Eşbaşkanı Viyan Tekçe ve DEM Parti İl Eşbaşkanı Hümeyra Armut'un topa vurmasıyla başlanan maçta DEM Parti takımı, Encümen Spor'u 5-3 mağlup ederken, Hakkâri Gücü takımı Sterka Sor takımını 6-5'lik skorla yenerek galibiyeti elde etti.

Hakkari İHD ve Kayıp Yakınları Daryoş Akgöl için adalet talebinde bulundu Hakkari İHD ve Kayıp Yakınları Daryoş Akgöl için adalet talebinde bulundu

Turnuva boyunca sergilenen dostluk ve dayanışma, Doku'nun unutulmadığını ve hatırasının yaşatılacağını bir kez daha gösterdi.

Futbol turnuvasına ilişkin meclis tarafından yapılan açıklamada: "Toplumun özünü ve hakikatini hedef alan egemenler bu amaçlarına ulaşmak için hedeflerine ilk olarak gençleri, özellikle de genç kadınları alıyor. Değişimin öncüsü olanların, devrimci tutum gösterenlerin başta kadınlar ve gençler olduğunu çok iyi bilen egemenler, en büyük ve kirli saldırılarını da bizlere yönelik planlıyor. Bugün bu saldırıları kirli politikalarla birleştirip özel savaş teknikleriyle yürütüyor. Özel savaş politikalarının bir aracı yapılan biz gençler kayyum anlayışının getirdiği gençleri amaçsızlaştırma , yaşamdan soğutan  anlayışa karşı her yerde  , her alanda yaşamı anlamlaştıran için mücadelemizi  büyüteceğiz . 2020 den beri akıbeti bilinmeyen gülistan doku  şahsında failleri bilinen ama gizlenen , korunan , cezasızlık politikası uygulanan , takım elbise giydi diye ceza indirimine çarptırılan  ve bizleri terörize eden faşist anlayışa en karşı direnmeye devam edeceğiz. Gülistan doku nerede demekten vazgeçmeyeceğiz" denildi.